Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΔΙΩΤΗΣ
Οι εργάτες να εμπιστευτούν την πείρα τους

Με τους εργαζόμενους της ΑΡΕΒΑ συζήτησε χτες το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συζήτηση στο εργοστάσιο ΑΡΕΒΑ
Από τη χτεσινή συζήτηση στο εργοστάσιο ΑΡΕΒΑ
Να εμπιστευτούν την πείρα τους, για να καταλάβουν με ποιους πρέπει να συστρατευτούν και με ποιους να αντιπαρατεθούν, κάλεσε τους εργαζόμενους της πολυεθνικής επιχείρησης - γαλλικών συμφερόντων - ΑΡΕΒΑ, ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που βρέθηκε χτες στο εργοστάσιο του Κρυονερίου, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να πετάξει στο δρόμο πάνω από 100 άτομα μέχρι το Σεπτέμβρη.

Μεταφέροντας την ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες και τα αιτήματά τους, ο Γ. Σκιαδιώτης επισήμανε ότι οι μετασχηματιστές (που παράγει το εργοστάσιο) είναι απαραίτητοι στο λαό και συνεπώς το εργοστάσιο δεν πρέπει να κλείσει. Μάλιστα, αν η παραγωγή καθοριζόταν με βάση τις λαϊκές ανάγκες, θα χρειάζονταν κι άλλα εργατικά χέρια. «Δεν περισσεύουν ούτε παραγωγή, ούτε θέσεις εργασίας, αυτό που περισσεύει είναι ο ιδιοκτήτης», τόνισε χαρακτηριστικά, καυτηριάζοντας το «παραμύθι» όσων ισχυρίζονται ότι για να έχουν δουλιά οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάζουν κέρδος οι εργοδότες. Το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που επικεντρώνεται στο κέρδος του ιδιώτη δεν μπορεί να διασφαλίζει τα δικαιώματα της εργατικής οικογένειας, το δικαίωμα σε σταθερό μεροκάματο, σε μεροκάματο αξιοπρεπές, εξήγησε.

Σήμερα είναι επιτακτική η οργάνωση της πάλης, για την αποτροπή των σχεδίων της εργοδοσίας, η εξασφάλιση συμπαράστασης και κοινής δράσης μ' άλλα συνδικάτα, κατέληξε. Ομως, την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι πρέπει να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για μια οικονομική ανάπτυξη με άξονα τα δικά τους συμφέροντα. Και γι' αυτό είναι απαραίτητη η αλλαγή συσχετισμών τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, με πρώτη ευκαιρία την επικείμενη μάχη των δημοτικών - νομαρχιακών εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ