Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σήμερα η παρουσίαση νέων υποψηφίων

Με το κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου προς τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ να πρωτοστατήσουν στην παραπέρα προώθηση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» στις τοπικές κοινωνίες, θα ξεκινήσουν σήμερα το πρωί οι εργασίες της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγχρόνως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ για τους Δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρίσμα φαίνεται ότι έχουν λάβει τελικά για το Δήμο Θεσσαλονίκης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αραπόγλου, για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης η Β. Πατουλίδου και για το Δήμο Πειραιά ο Π. Φασούλας.

Οσον αφορά το Δήμο της Αθήνας, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο όνομα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη, αν και ο ίδιος χτες αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, απάντησε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν έλαβε το «χρίσμα», ότι «χρίσμα παίρνουν μόνο οι ιερείς και οι διάκονοι». Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Γ. Παπανδρέου να παρουσιάσει μια άλλη υποψηφιότητα. Πάντως φαίνεται ότι στις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, με ένα στέλεχος «πρώτης γραμμής».

Εξάλλου, χτες το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες στις Νομαρχίες Σάμου και Φλώρινας, επιλέγοντας να στηρίξει τους νυν νομάρχες που είχαν εκλεγεί με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ. Σύμφωνα με πληροφορίες πολύ κοντά στη στήριξη των συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων βρίσκεται εκ νέου και ο ΣΥΝ. Ετσι στη Νομαρχία Φλώρινας θα στηρίξει τον νυν νομάρχη Γ. Στρατάκη και στη Νομαρχία Σάμου τον νυν νομάρχη Μ. Κάρλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους δυο νομάρχες η «Χαριλάου Τρικούπη» τους παρουσίασε σαν «ανεξάρτητους», όταν στις προηγούμενες εκλογές είχαν εκλεγεί με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Επίσης, μετά τις προκριματικές εκλογές που έγιναν στο Δήμο Σταυρούπολης, το ΠΑΣΟΚ στις Δημοτικές Εκλογές θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Σ. Σερασίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ