Παρασκευή 2 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ
Κορυφώνεται η μονομαχία

ΛΙΜΑ.--

Ο «βρώμικος πόλεμος» μαίνεται κατά του υποψηφίου της «Ενότητας για το Περού» και νικητή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, Ογιάντα Ουμάλα.

Μετά τις καταγγελίες του υποψηφίου του κόμματος APRA, Αλαν Γκαρσία, περί «επιθέσεων οπαδών του Ουμάλα» κατά την προεκλογική συγκέντρωση στο Κούσκο, ο καταδικασμένος για εγκλήματα πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών και δεξί χέρι του επίσης καταζητούμενου πρώην Προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, Βλαντιμίρ Μοντεσίνος, εξέδωσε φυλλάδιο 38 σελίδων, όπου «με στοιχεία» κατηγορεί τον Ουμάλα «ως πιόνι των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας και της Κούβας». Και όλος αυτός ο «βρώμικος πόλεμος» παρά το γεγονός ότι ο Αλαν Γκαρσία στις σφυγμομετρήσεις προηγείται ακόμη και με 20% του Ογιάντα Ουμάλα...

Παρ' όλα αυτά, ο Ογιάντα Ουμάλα, σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα», εμφανίστηκε αισιόδοξος και σίγουρος για τη νίκη του την Κυριακή. «Θέλουμε ένα κράτος που θα επιλύσει τα προβλήματα Υγείας, Παιδείας και διαβίωσης των περισσοτέρων των 14 εκατομμυρίων φτωχών Περουβιανών» δήλωσε ο Ουμάλα στην τελευταία του προεκλογική ομιλία σε προάστιο της Λίμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ