Σάββατο 3 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε αρδευτικό δίκτυο

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ

Στην αιχμή της καλλιεργητικής περιόδου, η ΔΕΗ διέκοψε το ρεύμα του αρδευτικού δικτύου του Δήμου Ηρακλειωτών στο Νομό Γρεβενών, επειδή οι αγρότες χρωστούσαν την Επιχείρηση. Σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι επιτήδειοι έκλεψαν τα καλώδια του αντλιοστασίου, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους αυτή την περίοδο.

Σημειώνεται ότι και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν καθυστερήσεις στις εξοφλήσεις των χρεών των αγροτών προς τη ΔΕΗ, αλλά γινόταν διακανονισμός και στη συνέχεια οι παραγωγοί πλήρωναν τις οφειλές τους.

Οπως καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Γρεβενών του ΚΚΕ, στην αιχμή της καλλιεργητικής περιόδου, «οι αγρότες των δημοτικών διαμερισμάτων Κοκκινιάς, Κιβωτού, Πολυδένδρου, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η ΔΕΗ ΑΕ, δείχνοντας ακόμα μια φορά το αντιλαϊκό πρόσωπό της, εφαρμόζοντας πιστά το ρόλο της ως μια κερδοσκοπική επιχείρηση διέκοψε το ρεύμα του αρδευτικού δικτύου της περιοχής, επειδή υπήρχαν χρέη».

«Αυτό έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την αγροτική παραγωγή, η ζημιά είναι τεράστια και για τους ίδιους τους αγρότες, σε μια περίοδο μάλιστα που στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ το αγροτικό εισόδημα μειώνεται δραματικά και η μικρή αγροτιά ξεκληρίζεται βίαια.

Χρέος του κράτους είναι:

  • Να αποζημιωθούν όλοι οι αγρότες, και αυτοί που πρόλαβαν να φυτέψουν και να σπείρουν τις καλλιέργειές τους, αλλά και αυτοί που δεν μπόρεσαν λόγω της έλλειψης νερού.
  • Να αποκαταστήσει τη ζημιά που υπέστησαν από την κλοπή των καλωδίων για την οποία ηθικός αυτουργός είναι η ΔΕΗ ΑΕ που έκοψε το ρεύμα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ