Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Διαμαρτύρονται για τα χαράτσια

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο της χώρας για τα παράνομα χαράτσια που επιβάλλει η πρασινογάλαζη ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ με την έγκριση της κυβέρνησης, για την ενεργοποίηση των αγροτικών ατομικών δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ.

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ΚΑΠ και τις γενικότερες κατευθύνσεις της ΕΕ, δηλώνουν οι αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χαλκιδικής «Μαρίνος Αντύπας». Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν πρόσφατα κατέληξαν σε ψήφισμα, με το οποίο απαιτούν από την κυβέρνηση:

  • Να σταματήσει η παράνομη παρακράτηση χρημάτων από τους αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, που επέβαλε η ΠΑΣΕΓΕΣ με την έγκριση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Να επιστραφούν αμέσως όσες κρατήσεις έχουν γίνει έως τώρα και να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων τουλάχιστον έως τις 15 Ιούνη, γιατί δεν πρόκειται να προλάβουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι αγρότες, εξαιτίας των καθυστερήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ και του υπουργείου.
  • Να ανακληθούν τα παράλογα και παράνομα χαράτσια που επέβαλε η ΔΕΗ στους αγρότες της περιοχής και να συνεχιστεί το μειωμένο τιμολόγια στο ρεύμα για τις αρδεύσεις των καλλιεργειών.
  • Να ανακληθεί η διάταξη, με την οποία επιβάλλονται στους αιρετούς των συνεταιριστικών οργανώσεων αστικές ευθύνες για χρέη των οργανώσεων στο Δημόσιο και να σταματήσουν οι κατασχέσεις.
  • Να ενισχυθούν οικονομικά οι συνεταιριστικές οργανώσεις, για να μπορούν να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στη διαμόρφωση των τιμών των αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα της ελιάς.
  • Να ληφθούν μέτρα με τιμές και επιδοτήσεις που θα αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημα από την εφαρμογή της ΚΑΠ και θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ