Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Προτεραιότητα οι ανάγκες των εργαζομένων

Συγκεντρώσεις σε ελεύθερους χώρους και διαβήματα - προσκλητήρια πάλης διοργάνωσαν η ΝΑΣ και αγωνιστικοί συνδυασμοί

Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΝΑΣ και των αγωνιστικών ψηφοδελτίων με τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλο
Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΝΑΣ και των αγωνιστικών ψηφοδελτίων με τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλο
Με συγκεντρώσεις και διαβήματα - προσκλητήρια πάλης για καλύτερη ποιότητα ζωής «γιόρτασαν» χτες την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) και αγωνιστικοί συνδυασμοί δήμων της Αττικής, τους οποίους στηρίζουν το ΚΚΕ το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Με ένα διάβημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και τέσσερις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Καλλιθέα, το Ελληνικό, τον Πειραιά και το Πέραμα (ρεπορτάζ σε διπλανές στήλες) απαίτησαν από τους κυβερνώντες να αφήσουν τα λόγια και να προχωρήσουν στην πράξη στην ουσιαστική αντιμετώπιση των οξυμένων περιβαλλοντικών προβλημάτων που ταλανίζουν τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι απαιτείται μια άλλη πολιτική, που προτεραιότητά της θα είναι οι ανάγκες του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Ειδικότερα, στις 11.30 το πρωί αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τους Ηλία Νικολόπουλο, υποψήφιο νομάρχη Αθήνας, Γιάννη Μανουσογιαννάκη, υποψήφιο νομάρχη Πειραιά και Σπύρο Χαλβατζή, υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», συναντήθηκε με τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο και αφού συζήτησε μαζί του για μισή ώρα, του επέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, που υπογράφουν οι τρεις υποψήφιοι νομάρχες για την Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά και 50 υποψήφιοι δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου.

Ενδεικτικό της απήχησης που έχουν οι θέσεις τους είναι το γεγονός πως ο Θ. Ξανθόπουλος δήλωσε με έμφαση ότι «έδειξαν άλλη μια φορά την ευαισθησία τους και ως πρόσωπα και ως πολιτικός χώρος για το Περιβάλλον».

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα

Μετά τη συνάντηση ο Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Θέσαμε πολλά και σημαντικά ζητήματα και είδαμε μια απάντηση και ένα ενδιαφέρον. Αλλά το ζήτημα δεν είναι τα λόγια, οι υποσχέσεις και η παρουσίαση κάποιου ενδιαφέροντος. Εμείς θεωρούμε ότι τα προβλήματα του Περιβάλλοντος είναι βαθιά πολιτικά ζητήματα και η πολιτική της αστικής τάξης δεν έχει καμία πρόθεση, καμία διάθεση να τα αντιμετωπίσει, υπογράμμισε ο Σπ. Χαλβατζής. Και η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη δεν προχωράει στην ουσιαστική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Στην πορεία της εκλογικής μάχης θα συνεχίσουμε τον αγώνα, τη διεκδίκηση».

Από την πλευρά του ο Ηλίας Νικολόπουλος, δήλωσε ότι με αφορμή τη Μέρα του Περιβάλλοντος «φανερώσαμε τις μεγάλες ανησυχίες μας στον υφυπουργό, κυρίως για την υποβάθμιση του νομοθετικού και συνταγματικού πλαισίου που συνεχίζεται. Σαν παράδειγμα δώσαμε τις ανησυχητικές πληροφορίες που υπάρχουν για την τροποποίηση του άρθρου 24 περί περιβάλλοντος, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο ως προς το τι είναι δάσος και τι δεν είναι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ