Τετάρτη 7 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Εντείνονται οι φοροέλεγχοι

Με ειδικά συνεργεία φοροελέγχων και κατά τις απογευματινές ώρες λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, μετά την παρατηρούμενη «υστέρηση» κατά τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντ. Μπέζα στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Λάρισας και Ηρακλείου συγκροτούνται ειδικά τριμελή συνεργεία εφοριακών υπαλλήλων που θα λειτουργούν και εκτός ωραρίου της Εφορίας. Για το σκοπό αυτό - και όπως αναφέρουν για την εξυπηρέτηση των συνεργείων - η ΔΟΥ της περιοχής θα παραμένει ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκεια των ελέγχων.

Γεγονός είναι ότι η εμφανιζόμενη «υστέρηση» των φορολογικών εσόδων είναι, πρώτα και κύρια, αποτέλεσμα των επίσημα θεσμοθετημένων φοροελαφρύνσεων και άλλων διευκολύνσεων (μείωση συντελεστών φορολογίας κερδών κλπ.) σε όφελος των ισχυρών επιχειρήσεων. Σε μια προσπάθεια αναπλήρωσής τους, η κυβέρνηση επιχειρεί να μαζέψει όσα περισσότερα μπορεί από τις μικρότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ