Τετάρτη 7 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΣΕΓΕΣ
Χαρατσώνουν τους αγρότες και αυξάνουν τους μισθούς τους!

Ο Τζ. Καραμίχας και η γαλαζοπράσινη παρέα του συγκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση με βασικό θέμα τις αμοιβές τους

Τη στιγμή που οι αγροτοκτηνοτρόφοι χαρατσώνονται αγρίως, οι διοικούντες την ΠΑΣΕΓΕΣ φροντίζουν για τη βελτίωση των οικονομικών τους αμοιβών! Ετσι, προκλητικότατα και θρασύτατα, η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της για τις 21 Ιούνη, βάζοντας ως ένα από τα δύο βασικά θέματα τις αμοιβές των μελών ΔΣ (αποζημιώσεις, έξοδα κίνησης και παράστασης). Το άλλο βασικό θέμα είναι η τροποποίηση του Κανονισμού Υπηρεσιακής Κατάστασης του προσωπικού της ΠΑΣΕΓΕΣ και κωδικοποίηση διατάξεων αυτού.

Φαίνεται πως οι εισπράξεις από τα χαράτσια της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ πήγαν πολύ καλά και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ με τη γαλαζοπράσινη παρέα του δεν καρτερούν! Δεν μπορούν μάλλον να βγάλουν καλοκαίρι με τις ίδιες αποδοχές... Κάτι «πάμφτωχοι» κύριοι σαν τον Τζ. Καραμίχα, που λαμβάνουν μισθό 3.600 ευρώ το μήνα, συν 1.200 ευρώ από πιστωτική κάρτα και ποιος ξέρει πόσα άλλα συν ακόμα... θέλουν την αυξησούλα τους. Επίσης οι δύο αντιπρόεδροι - λαμβάνουν τουλάχιστον 30.000 ευρώ το χρόνο και αναλόγως υψηλά ποσά έχουν να λαμβάνουν και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης - θέλουν κι άλλα, γιατί δεν μπορούν να «δουλεύουν» τζάμπα για τους αγρότες...

Ετσι στην έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της ΠΑΣΕΓΕΣ της 21ης του Ιούνη, ο Τζ. Καραμίχας ετοιμάζεται να θέσει θέμα αύξησης αποδοχών του, όπως λένε οι σχετικές πληροφορίες. Και προφανώς για να μην υπάρχουν αντιδράσεις, θα τεθεί και θέμα αύξησης των αποδοχών και υπολοίπων μελών της διοίκησης. Κι όλα αυτά θα κληθούν να τα επικυρώσουν οι αντιπρόσωποι των Ενώσεων μελών της ΠΑΣΕΓΕΣ, που με τα χαράτσια από την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ μάζεψαν πολλά λεφτά από τους αγρότες, αυτή την περίοδο...

Βέβαια, για τους εργαζόμενους της ΠΑΣΕΓΕΣ ο Καραμίχας δεν έχει τα ίδια σχέδια. Για το ελάχιστο επιστημονικό προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν απομείνει στην ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Τζ. Καραμίχας ζητάει την περαιτέρω συρρίκνωση του αριθμού τους και πάγωμα μισθών. Αλλά για τον εαυτό του και τους παρατρεχάμενούς τους δεν ισχύει το ίδιο! Δεν ισχύει το ίδιο και για τους δημοσιογράφους που έχει στη δούλεψή της η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, για τους οποίους αποφασίστηκε στις 24/5/06 διπλασιασμός σχεδόν των μισθών τους.

Αλήθεια, θα δεχτεί και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και μέλος της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΣΥΔΑΣΕ Κ. Σκιαδάς τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις για τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ; Πάντως είναι καιρός να δούνε πιο καθαρά οι αγρότες πού πάνε τα χαράτσια που τους επιβάλλουν ΠΑΣΕΓΕΣ - Ενώσεις - κυβέρνηση και να αντιδράσουν αναλόγως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ