Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αποκάλυψη του «Ρ» και οι... περιβαλλο(ν)πανηγυριώτες

«Ραδιενεργός τορπίλη απειλεί την Αττική!». Αυτός ήταν ο τίτλος του πρωτοσέλιδου αποκλειστικού δημοσιεύματος του «Ρ» στις 5 Ιούνη 2005, ανήμερα, δηλαδή, της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος.

Το δημοσίευμα αναφερόταν στο εξής περιβαλλοντικό έγκλημα: Εκατομμύρια τόνοι από ραδιενεργά κατάλοιπα του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων της Δραπετσώνας (σ.σ. φωσφογύψος), βρίσκονταν εντελώς εκτεθειμένα την τελευταία 25ετία σε τοποθεσία 150 στρεμμάτων του Σχιστού. Κατάλοιπα που, σύμφωνα με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, έχουν τυπικές συγκεντρώσεις ραδιενέργειας ακόμη και δεκάδες φορές πιο πάνω από τις φυσιολογικές. Τότε όλοι οι αρμόδιοι μας παρέπεμπαν από τον «Αννα στον Καϊάφα».

Χρειάστηκε, λοιπόν, να περάσει ένας ακριβώς χρόνος από την αποκάλυψη αυτή, ώστε μόλις προχτές, ανήμερα πάλι της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος, ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος να εξαγγείλει τη διάθεση κονδυλίου 1 εκατ. ευρώ για την εξυγίανση και στεγάνωση της περιοχής!

Στο μεταξύ ο πρώην δήμαρχος Περάματος και νυν υποψήφιος Γ. Πατσιλινάκος από το 1999 χρειάστηκε να βρεθεί τρεις φορές κατηγορούμενος στα δικαστήρια, επειδή... προσπαθούσε να πάρει κάποια μέτρα προστασίας και στεγάνωσης της μολυσμένης χωματερής! Αντε να πιστέψει, λοιπόν, κανείς τις απίθανες κορόνες περί «προστασίας του περιβάλλοντος» και «αειφόρου ανάπτυξης», με τις οποίες μας «χόρτασαν» τις τελευταίες μέρες οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ