Πέμπτη 8 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δεν έχει θρησκευτικές καταβολές η κυπριακή διένεξη

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ζήτησε την υποστήριξη της Αλβανίας στο πλαίσιο της Ισλαμικής Διάσκεψης, για αποτροπή οποιωνδήποτε προσπαθειών εκ μέρους της Τουρκίας να αναβαθμίσει το παράνομο καθεστώς των Κατεχομένων.

Δεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Αλβανίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, Βίλι Σιέφκι Μιναρόλι, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι η κυπριακή διένεξη δεν έχει οποιεσδήποτε θρησκευτικές καταβολές. Επομένως, ανέφερε, δεν πρέπει να επιτραπεί στην Τουρκία να εκμεταλλευτεί το θέμα της θρησκείας για να αναβαθμίσει το παράνομο τουρκοκυπριακό καθεστώς και να εδραιώσει την παράνομη και άδικη διαίρεση της Κύπρου.

Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ - Βάλτερ Στάινμάιερ θα συναντηθεί αύριο, Παρασκευή, στο Βερολίνο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αναφέρει σε χτεσινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώτη αυτή συνάντηση μεταξύ του Ταλάτ και ενός Γερμανού αξιωματούχου αυτού του επιπέδου, δε σημαίνει ότι η Γερμανία αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, αλλά ότι αρχίζει μια «επίσημη επαφή» με τον εκλεγμένο Τουρκοκύπριο ηγέτη. Ερωτηθείς από το «Γαλλικό Πρακτορείο» εκπρόσωπος του Ταλάτ στη Λευκωσία δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε την πληροφορία αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ