Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «Πενταγιώτισσα» του Μποστ

Την «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι το «Θέατρο Διαδρομή» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου, στο Βόλο. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Γιούρι Στούπελ, χορογραφίες Κώστα Τσιάνου και Τάνιας Μιλτένοβα, με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο ρόλο της ακόλαστης ηρωίδας.

Στη «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ ο θρύλος και η παράδοση αποτελούν μόνο τις αφορμές. Το ομώνυμο δραματικό ειδύλλιο είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο ο αξέχαστος δημιουργός κέντησε, με τον χαρακτηριστικό τρόπο του, μια ξεκαρδιστική σουρεαλιστική κωμωδία, μια παρωδία ηθών και εθίμων. Μέσα από συνεχείς ανατροπές, η μεγαλοστομία, ο διδακτισμός και η σύγχρονη ιστορία μας, με φορείο τον εθνικό δεκαπεντασύλλαβο, γίνονται στα χέρια του Μποστ όπλα. Οπλα, που καταδεικνύουν σατιρικά την ανορθογραφία, την κενότητα, την ανοησία και τη στρεβλή εικόνα, που έχουμε διαμορφώσει για την κοινωνία μας.

Κάτω από την καυστική ματιά του Μποστ, τίποτα δε μένει όρθιο. Οι ευκολίες της διαφήμισης, η κουτσομπολίστικη διάθεση όλων μας, η αλλοτρίωση που επιφέρουν στα κόμματα οι παροχές στα δικά μας παιδιά, ο ρόλος της εκκλησίας, του διεφθαρμένου κράτους, τα στερεότυπα του φεμινισμού, η στάση των ανδρών, ο οχαδερφισμός, οι πολυπλόκαμες διαπλοκές, η τρέχουσα ηθική και ό,τι μας περιβάλλει υποσκάπτονται και κατεδαφίζονται συστηματικά. Παίζουν επίσης: Γιώργος Λέφας, Χριστίνα Τσάφου, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ειρήνη Κονίδου, Γιώργος Ψυχογιός, Πάνος Σταθακόπουλος, Κώστας Αποστολάκης, Δημήτρης Γεροδήμος, Νίκος Τσιάμης, Δημήτρης Τσέλιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ