Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Σε συναγερμό επανατέθηκαν χτες οι ινδονησιακές αρχές κοντά στο ηφαίστειο Μεράπι της νήσου Ιάβα, καθώς παρατηρήθηκαν ρήγματα στον κρατήρα και τεράστια σύννεφα καυτών αερίων και στάχτης που κάλυψαν τη γύρω περιοχή.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χτες πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν με «επιφύλαξη» την επικράτηση των ισλαμιστών στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Παράλληλα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τζ. Ου. Μπους επιρρίπτουν τώρα στη CIA ευθύνες για «λάθος χειρισμούς» στην υποστήριξη των Σομαλών πολεμάρχων της «αντιτρομοκρατικής συμμαχίας» που εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Αίτημα απαγόρευσης(!) του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Σερβία (Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα) κατέθεσαν χτες στελέχη του φιλοκυβερνητικού κόμματος «G-17» (λεγόμενο κόμμα των οικονομολόγων) και εκπρόσωποι φιλοαμερικανικών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. Το πρόσχημά τους ήταν ο χαρακτηρισμός της υπουργού Γεωργίας, Ιβάνα Ντούλιτς - Μάρκοβιτς, ως «ιδεολόγου των Ουστάζι» από βουλευτή του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος...

ΠΕΚΙΝΟ.- Τουλάχιστον 75 νεκρούς, ζημιές ύψους 400 εκατ. δολαρίων και εκτοπισμό 350.000 πολιτών προκάλεσαν οι εκτεταμένες πλημμύρες σε τέσσερις επαρχίες της Κίνας, μετέδωσε χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

ΡΑΪΠΟΥΡ.- Πάνω από 14 είναι οι νεκροί - εκ των οποίων 13 μαοϊκοί αντάρτες και ένας χωρικός - σε μάχες ανταρτών με αστυνομικούς στο ομόσπονδο κρατίδιο Τσάτισγκαρ της Ινδίας χθες.

ΡΟΥ ΣΟ.- Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν οχηματοπομπή της αστυνομίας επλήγη από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο πλάι δρόμου στη νότια Ταϊλάνδη, όπου μαίνεται ισλαμιστική αυτονομιστική εξέγερση. Η βόμβα είχε «κρυφτεί» μέσα σε πυροσβεστήρα.

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Νέες συγκρούσεις αναφέρθηκαν χθες στη Σρι Λάνκα, με τουλάχιστον 19 νεκρούς σε πολλαπλά επεισόδια στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ στο Οσλο άρχιζαν συνομιλίες ανάμεσα σε κυβερνητικούς απεσταλμένους και εκπροσώπους της οργάνωσης Τίγρεις των Ταμίλ ΕΕΛΑΜ.

ΝΤΑΚΑ.- Πλεούμενο με 70 επιβάτες βυθίστηκε χθες στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να πνιγούν. Αλλοι 10 αγνοούνταν έως χθες βράδυ. Οι υπόλοιποι διασώθηκαν.

ΜΑΝΙΛΑ.- Στο δεύτερο επίπεδο συναγερμού (στην πεντάβαθμη κλίμακα) κήρυξαν χθες οι αρχές των Φιλιππίνων την περιοχή γύρω από το όρος Μπουλουσάν, όπου επαναδραστηριοποιήθηκε ηφαίστειο. Ηφαιστειολόγος κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν σε απόσταση 4 χλμ. από τον κώνο του ηφαιστείου, λόγω του ενδεχομένου να σημειωθεί κάποια ξαφνική έκρηξη. Η έκρηξη στο Πινατούμπο το 1991 είχε κοστίσει 800 ζωές.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.- Τουλάχιστον 17 παιδιά τραυματίστηκαν, όταν λαθρέμποροι ναρκωτικών άρχισαν να ανταλλάσσουν πυρά με αστυνομικούς, κοντά σε ένα σχολείο σε παραγκούπολη του Ρίο ντε Ζανέιρο. Τα παιδιά βρίσκονταν σε μία αίθουσα του δημόσιου σχολείου Ενρίκε Φορείς, στη φαβέλα Φαζεντίνια. Στο σχολείο την ώρα εκείνη βρίσκονταν περίπου 300 μαθητές ηλικίας από 6 έως 14 ετών.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.- Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε χτες με τουλάχιστον 5 νεκρούς εργάτες, τρεις τραυματίες και έναν αγνοούμενο στο λιμάνι της Κοστάντζας στη Ρουμανία όταν ένας γερανός προσέκρουσε σε άλλον με αποτέλεσμα να σπάσει και να πέσει σε ρυμουλκό σκάφος και αυτό να βυθιστεί. Σωστικά συνεργεία με τη βοήθεια δυτών αναζητούν τυχόν παγιδευμένους εργάτες στα νερά του λιμανιού, δήλωσε ο Νεκουλάι Κόμαν, υπεύθυνος του Τμήματος Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών στην Κοστάντζα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2021-01-19 00:00:00.0)
Εκατοντάδες νεκροί από τόνους λάσπης (2011-01-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-12-05 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-12-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-04-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ