Παρασκευή 9 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΛΕΞ
Ακαρπες και χτες οι έρευνες

Ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας με αφορμή το περιστατικό στη Βέροια

Motion Team

Ακαρπες παρέμεναν μέχρι και χτες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 11χρονου Αλεξ Μεχισβίλι, ενώ σήμερα αναμένεται να υποβληθεί η δικογραφία στον εισαγγελέα ο οποίος στη συνέχεια θα ασκήσει ποινικές διώξεις. Χτες, από το μεσημέρι, άρχισε να ερευνάται οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο ερειπωμένο σπίτι που αρχικά υποδείχτηκε ως το σημείο στο οποίο βρίσκεται θαμμένος ο μικρός Αλεξ.

Οι έρευνες προσανατολίστηκαν εκεί χτες «μετά από μαρτυρίες τεσσάρων ενηλίκων, ότι αναδυόταν στο σημείο έντονη δυσοσμία, κατά το πρώτο 10ήμερο του Απρίλη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Σμυρλή. Και πρόσθεσε πως «η μέχρι στιγμής σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας».

Στο μεταξύ, μετά από ευρεία σύσκεψη αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται πως δόθηκε η εντολή να επανεξεταστούν οι 250 μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν συγκεντρωθεί, πριν δοθεί το υλικό στον εισαγγελέα. Ελέγχεται ο ρόλος που ενδεχόμενα έχουν παίξει στην υπόθεση, ενήλικοι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του δικηγόρου της οικογένειας Π. Ιερόπουλου, μπορεί και σήμερα ακόμη, ο εισαγγελέας Σ. Ζακρατζιάς, να παραγγείλει τακτική ανάκριση στον ανακριτή. «Η δικογραφία είναι τεράστια και πολλές οι πτυχές της υπόθεσης που πρέπει να ερευνηθούν», σημείωσε ο Π. Ιερόπουλος, προαναγγέλλοντας έτσι ότι η υπόθεση δεν αποκλείεται να «τραβήξει» σε μάκρος.

«Εγκληματικός είναι ο κόσμος που φτιάχνουν»

«Δεν είναι εγκληματική η ανθρώπινη φύση. Εγκληματικός είναι ο κόσμος που φτιάχνουν όσοι κρατούν τον έλεγχό του στα χέρια τους. Οι στυλοβάτες της κοινωνίας, που με το δεξί χέρι στηρίζουν τον "πολιτισμό των Μεγάρων" και με το άλλο κερδοσκοπούν πουλώντας ανθρώπινα κορμιά σε "ροζ" αγγελίες».

Τα παραπάνω τονίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), σε ανακοίνωσή της, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό της Βέροιας. Και συνεχίζει: «Μπορεί να μην εξασφαλίζουν στα παιδιά μόρφωση, αλλά η ανταγωνιστική "ελεύθερη αγορά" των ΜΜΕ, έχει προσφέρει στο μέσο έφηβο, μέχρι να γίνει 18 ετών, στην τηλεόραση 200.000 σκηνές βίας και 40.000 δολοφονίες».

Ιδιαίτερα για το σχολείο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση πως «το επιλεκτικό σημερινό σχολείο, αντιμετωπίζει τα παιδιά με βία: τα απορρίπτει». Και σε άλλο σημείο, σημειώνεται: «Ας μην αναρωτιούνται, λοιπόν, γιατί δε λειτούργησε "το σχολείο", γιατί οι δάσκαλοι "ήξεραν" αλλά σώπαιναν! Διότι το σχολείο που έχουν φτιάξει, αυτές τις αξίες τελικά διδάσκει. Το ίδιο και η "τοπική κοινωνία"».

«Η πολιτεία», συνεχίζει, «για λόγους οικονομίας, στέλνει στο σχολείο δασκάλους ωρομίσθιους κι αναπληρωτές, που μοιράζονται σε δυο και τρία σχολεία. Για να μη βρίσκει χρόνο ο περιφερόμενος δάσκαλος να γνωρίσει τους μαθητές του και τους γονείς. Αλλωστε, δε θα τους ξαναδεί του χρόνου». Για να επισημάνει στη συνέχεια: «Σήμερα οι υπέρμαχοι των κυρίαρχων αξιών θέλουν να μας πείσουν ότι πρέπει να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας, ότι τα πάντα ανάγονται στο "ο θάνατός σου, η ζωή μου". Γι' αυτό έβαλαν τα παιδιά στα σχολεία να γράψουν, με θέμα την "ανταγωνιστικότητα"».

«Τώρα», τονίζεται σε άλλο σημείο, «υπόσχονται "συμβουλευτικά κέντρα νέων". Αλήθεια τι θα κάνει, μόνο ο ψυχολόγος σε έναν υποσιτισμένο μικρό μαθητή, που ζει σε σπίτι χωρίς ρεύμα, με άνεργους γονείς; Τι θα κάνει όταν η συντριπτική πλειοψηφία της τάξης δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του βιβλίου ύλης; Θα συστήσει να μεταφέρουν τα παιδιά σε ειδικά ιδρύματα ή θα στοιχηθεί με τους δασκάλους και τους γονείς τους για να πείσουν το υπουργείο Παιδείας, πως "καθήκον του είναι να εξασφαλίσει για όλα τα παιδιά της χώρας ό,τι θέλει ο πιο καλός κι ο πιο σοφός γονιός για το δικό του παιδί";».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, όσοι θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας σε έναν καλύτερο κόσμο, οφείλουμε έντιμα να τους μάθουμε τον κόσμο, τα δικαιώματά τους μέσα σε αυτόν και μαζί τους να τα διεκδικούμε. Η μόρφωση δεν είναι ζήτημα γνώσης, είναι ζήτημα ζωής. Δικό μας καθήκον είναι, μαζί με τα παιδιά μας, να αγωνιστούμε για να φέρουμε την κοινωνία στα ανθρώπινα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ