Κυριακή 11 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - «GAZPROM» O ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου, η «Gazprom», ανακοίνωσε τα σχέδια για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στη Βρετανία. Σήμερα το ρωσικό αέριο καλύπτει μόλις το 6% των αναγκών της Βρετανίας, ενώ η «Gazprom» επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιό της ως το 20% σε μια πενταετία. Το σχέδιο ευνοείται από το γεγονός ότι τα βρετανικά κοιτάσματα αερίου στη Βόρεια Θάλασσα εξαντλούνται με ταχείς ρυθμούς.

ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΕΙΜΜΑ Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν τα δημόσια οικονομικά της Ιταλίας. Οπως ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, το έλλειμμα θα φθάσει τουλάχιστον το 4,1% έναντι του ΑΕΠ, ενώ δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμα και το 4,6%. Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει την κυβέρνηση Πρόντι στη λήψη νέων σκληρών μέτρων για την περιστολή του ελλείμματος. Μέτρα σκληρά για τους εργαζόμενους.

ΙΝΔΙΑ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Σε «Ελντοράντο» για τις εταιρίες πληροφορικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών εξελίσσεται η Ινδία. Οχι μόνο εξαιτίας των φθηνών εργατικών χεριών, αλλά και εξαιτίας της υψηλής ειδίκευσης των επιστημόνων της. Στο πλαίσιο αυτό η γνωστή εταιρία υπολογιστών IBM, ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη τριετία θα επενδύσει στην Ινδία κεφάλαια ύψους έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σημειώνουμε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ινδίας είναι περίπου 8% και ο κλάδος της τεχνολογίας είναι ο πιο δυναμικός της ινδικής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ