Κυριακή 11 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Μαζικά την Πέμπτη σε κάθε πόλη
  • Στην Αθήνα: Συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης. Προσυγκέντρωση εργαζόμενων και άνεργων γυναικών στις 7 μ.μ. έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ
  • Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Συγκεντρώσεις και πολύμορφες εκδηλώσεις σε κάθε πόλη

Η αφίσα με το κάλεσμα και τα αιτήματα του ΠΑΜΕ
Η αφίσα με το κάλεσμα και τα αιτήματα του ΠΑΜΕ
Στην πρωτοπορία των εργατικών αγώνων για την Κοινωνική Ασφάλιση, οι ταξικές δυνάμεις, με εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και καθημερινές εξορμήσεις, έδωσαν και δίνουν τη μάχη για την πετυχημένη κορύφωση της πολύμορφης δραστηριότητας την Πέμπτη 15 του Ιούνη, μέρα πανελλαδικής δράσης. Δεκάδες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για εκείνη τη μέρα σε όλη τη χώρα, με κεντρική αυτή της Αθήνας στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας και πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Στις 7 μ.μ., εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες όλων των κλάδων προσυγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ολες τις προηγούμενες μέρες, χιλιάδες εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή με το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, συζήτησαν με τις ταξικές δυνάμεις την αναγκαιότητα ο αγώνας για την Κοινωνική Ασφάλιση να πάρει χωρίς καθυστέρηση μαζικά, πανεργατικά χαρακτηριστικά. Με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και με την αδιαπραγμάτευτη θέση ότι οι εργάτες δε χρωστάνε σε κανέναν, τους χρωστούν, να δοθεί απάντηση στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, που εξαπολύουν ήδη μια ακόμα λυσσαλέα επίθεση σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών και της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης. Αλλά να οξυνθεί και η αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, που βάζει πλάτες στα αντιασφαλιστικά σχέδια, επιχειρηματολογώντας για την «αναγκαιότητα» να αρθούν οι «αδικίες» στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση

Η βδομάδα που ξεκινάει αύριο, έρχεται να επιβεβαιώσει την αντεργατική συμπαιγνία βιομηχάνων - κυβέρνησης της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, στο πέρασμα των αντιασφαλιστικών σχεδίων. Τις αμέσως επόμενες μέρες, ο υπουργός Απασχόλησης θα καταθέσει στη Βουλή ένα ακόμα νομοσχέδιο - σκούπα για το Ασφαλιστικό, το οποίο προβλέπει νέες χαριστικές ρυθμίσεις για τους εργοδότες μεγαλοοφειλέτες των Ταμείων, στα πρότυπα των προηγούμενων αντίστοιχων ρυθμίσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Την Τετάρτη 14 του Ιούνη επαναλαμβάνεται στη Βουλή η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικής Προστασίας, ενώ άμεσα προγραμματίζονται και οι επαφές της κυβέρνησης με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και τους άλλους «κοινωνικούς εταίρους». Στόχος είναι να δρομολογηθεί ο διάλογος της απάτης σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να ντυθούν με το μανδύα της συναίνεσης οι αντιδραστικές αλλαγές, να καμφθούν οι εργατικές αντιστάσεις.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν αρκείται σε όσα αντιδραστικά νομοθέτησε. Πιέζει για επιτάχυνση των ανατροπών, στη βάση του 3029/02, ενώ το «αντιασφαλιστικό μανιφέστο» που παρουσίασε πρόσφατα, επιβεβαιώνει την πλήρη ταύτισή του με τη ΝΔ και σ' αυτό το ζήτημα. Η τακτική του ΣΥΝ σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, η επιχειρηματολογία με την οποία στέκεται απέναντι στο ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ευνοεί αντικειμενικά την προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών.

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις, η απάντηση με τις δυνάμεις και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ είναι καθήκον για κάθε εργάτη και υπάλληλο, για κάθε νέα και νέο. Κανένας εφησυχασμός, καμιά ανοχή στα σχέδια της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και των «κοινωνικών εταίρων»! Μαζική δράση τώρα!

Συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα

Μέχρι και την Τετάρτη προγραμματίζονται από το ΠΑΜΕ οι παρακάτω, ανάμεσα σε άλλες, εκδηλώσεις:

  • Τη Δευτέρα 12 του Ιούνη σύσκεψη του «Παγκαπνεργατικού» Συνδικάτου με θέμα την προστασία των ανέργων από τα κλειστά καπνομάγαζα και το Ασφαλιστικό των καπνεργατών στο Κιλκίς.
  • Την Τρίτη 13 του Ιούνη, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση των καπνεργατών στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.
  • Επίσης, την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ διοργανώνουν πλατιά σύσκεψη Εκπαιδευτικών, στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου.
  • Την Τετάρτη 14 του Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του 2ου ορόφου του ΕΚΑ, εκδήλωση με θέμα «Ο στόχος των αντιλαϊκών ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση» από το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας».
  • Την ίδια μέρα το Συντονιστικό Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση για την Κοινωνική Ασφάλιση, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος) στις 6.30 μ.μ. Μεταξύ άλλων, οι ταξικές δυνάμεις θέτουν επιτακτικά την ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ, όχι στη βάση του παρωχημένου Κανονισμού του ΙΚΑ αλλά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Περ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ