Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΕ Ελληνικού
Ασφαλίτες έσπασαν το χέρι μαθήτριας!

Στα Σεπόλια πήγαν σταλτοί να συλλάβουν τον Θεοδόση...

Σε ένα καθημερινό όργιο κρατικής τρομοκρατίας έχουν επιδοθεί εισαγγελείς και αστυνομία που εισβάλλουν στα σχολεία. Με κόφτες και τανάλιες στο χέρι, οι υπάλληλοι της κυβέρνησης προσπαθούν να σπάσουν τις καταλήψεις. Χτες, όμως, πέρα από το σπάσιμο των λουκέτων, έφτασαν και στο σπάσιμο του χεριού μιας μαθήτριας.

Χτες, στο ΤΕΕ Ελληνικού, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, βρέθηκαν εισαγγελέας και ασφαλίτες με σκοπό να τη «σπάσουν». Ο εισαγγελέας, όμως, ήταν ιδιαίτερα προκλητικός και απειλώντας τους μαθητές, τους είπε ότι αν δεν ανοίξουν τις πόρτες θα μπουν με τη βία οι αστυνόμοι. Οι μαθητές κράτησαν με τα ίδια τους τα χέρια το λουκέτο, για να μην το σπάσουν οι αστυνομικοί. Τότε ένας ασφαλίτης με μια κλοτσιά έσπασε το χέρι της Αμαλίας Φάλαρη, μαθήτριας του ΤΕΕ. Οι μαθητές απάντησαν αμέσως με αποχή από τα μαθήματά τους.

Στο 54ο Λύκειο Αθηνών, οι αστυνομικοί ξήλωσαν την πόρτα του σχολείου, σπάζοντας την κατάληψη. Και εκεί οι μαθητές απάντησαν με αποχή. Οι αστυνομικοί έφυγαν και τότε οι μαθητές επανακατέλαβαν το σχολείο. Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν πάλι, καλώντας την πρόεδρο του 15μελούς, με σκοπό να την τρομοκρατήσουν. Τότε επενέβησαν όλοι οι μαθητές, λέγοντας ότι η απόφαση για την κατάληψη είναι από γενική συνέλευση, συνεπώς υπεύθυνοι είναι όλοι οι μαθητές και όχι η πρόεδρος του 15μελούς. Οι αστυνομικοί έκαναν καθαρό πως είχαν σταλεί με ειδικό σκοπό στο σχολείο. Απείλησαν ευθέως τον 15χρονο μαθητή Θεοδόση Μπενάτο προσωπικά, λέγοντάς του ότι αυτός είναι ο πρώτος στη «λίστα» τους. Δεν εξήγησαν αν αυτό ήταν εντολή του Γιαννόπουλου ή του Ανθόπουλου, που είχαν εξευτελιστεί δημόσια στη γνωστή εκπομπή του «Σταρ» από τον εκπρόσωπο των μαθητών.

Φεύγοντας, πάντως, απείλησαν τους μαθητές ότι θα έρθουν σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα και θα επιστρέψουν για να κάνουν συλλήψεις, διαλέγοντας τους μαθητές στην «τύχη».

Στο 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, ο γυμνασιάρχης Β. Παπαθανασίου και στο 61ο Γυμνάσιο Αθηνών, η διεύθυνση του σχολείου απαγορεύουν στα 15μελή μαθητικά συμβούλια να συγκροτηθούν σε σώμα και μπλοκάρουν οποιαδήποτε γενική συνέλευση, αλλά και συνεδρίαση των μαθητών, με σκοπό να μην επιτρέψουν έτσι να παρθεί απόφαση για κατάληψη στα σχολεία.

Στο Ενιαίο Λύκειο Καλυβίων χτες το πρωί έγινε επέμβαση της αστυνομίας για να σταματήσουν την κατάληψη, όμως οι μαθητές απάντησαν με αποχή και πορεία στο Δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ