Τετάρτη 14 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πρόστιμα και... υπομνήματα

Πρόστιμα ύψους 160.000 ευρώ, από τα οποία τα 130.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, επέβαλε στη χτεσινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν για την παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας στον ALPHA 30.000 ευρώ. Η παραβίαση αφορά για την ανύπαρκτη σχεδόν προβολή του ΚΚΕ για το μήνα Απρίλη, η οποία έφτασε μόλις το 1,99%. Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν τα μέλη Ι. Αυδή, Κ. Παπακώστας και Ε. Δεμίρη, που πρότειναν πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ ο αντιπρόεδρος Δ. Χαραλάμπης υποστήριξε ότι δε χρειάζεται η επιβολή προστίμου.

Για τη χρήση αθέμιτων μέσων, και συγκεκριμένα κρυφής κάμερας, στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του ALPHA επιβλήθηκαν 100.000 ευρώ (μειοψήφησαν οι Ν. Κουράκης και Κ. Τσουράκης οι οποίοι πρότειναν να γίνει σύσταση). Επιβλήθηκαν επίσης, για προσβολή προσωπικότητας 30.000 ευρώ στο ALTER και στην εκπομπή «Παρατράγουδα», που παρουσιάζει η Α. Πάνια.

Το «τέλος της σεζόν» για την καθημερινή μεσημεριάτικη εκπομπή «Από καρδιάς», του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, που παρουσιάζει ο Ανδρέας Μικρούτσικος, αποφάσισε επίσης χτες το ΕΣΡ. Η οριστική διακοπή της εκπομπής αποφασίστηκε ομόφωνα γιατί, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδης, δε συμμορφώθηκαν οι υπεύθυνοι της εκπομπής στις υποδείξεις του ΕΣΡ σε ό,τι αφορά την ποιότητά της. Συγκεκριμένα, είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ στην εκπομπή γιατί κατά το 2005 σε μια σειρά εκπομπές παρατηρήθηκαν εκτροπές. Το 2006, πάλι για μια σειρά εκπομπές που προβλήθηκαν, οι υπεύθυνοι δε συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του ΕΣΡ, που αποφάσισε να μεταφερθεί η εκπομπή σε νυχτερινή ζώνη και έτσι τώρα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της. Για την ίδια εκπομπή το ΕΣΡ ζήτησε από τον τηλεοπτικό σταθμό κασέτα από εκπομπή που προβλήθηκε την περασμένη βδομάδα - η οποία όμως δεν έχει κατατεθεί ακόμα - και κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν... κτηνοβασίες.

Σειρά υπομνημάτων θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες για παραβιάσεις των τηλεοπτικών σταθμών. Συγκεκριμένα, υπομνήματα θα καταθέσει ο ALPHA για την προβολή σκηνών βίας από το κεντρικό δελτίο ειδήσεών του, για την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» που αφορά συλλογή στοιχείων με αθέμιτα μέσα, αλλά και προσβολή προσωπικότητας, όπως και για την εκπομπή «Distraction» για μη ορθή και αξιοπρεπή συμπεριφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ