Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΛΑΪΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Καταγγέλλει τους υποψήφιους - «χορηγούς»

Την προκλητική προβολή «χορηγών» υποψήφιων δημάρχων στα σχολεία των Ανω Λιοσίων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα» (ΛΑΕ). Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στις προσκλήσεις της τελετής λήξης προβάλλονται ως χορηγοί εκτός από ιδιώτες και η δημοτική αρχή, μέσω της δημοτικής επιχείρησης και της δημοτικής ραδιοφωνίας, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Χ. Παππούς και Μ. Σταύρου.

Ταυτόχρονα, στο 2ο Ενιαίο Λύκειο μοιράστηκαν στους μαθητές εμφανίσεις με το όνομα του χορηγού - υποψήφιου δημάρχου Χ. Παππού. Και τα δύο γεγονότα, όπως καταγγέλλει η παράταξη, έγιναν με πρωτοβουλία των διευθυντών των σχολείων και «μοναδικός σκοπός των "χορηγών" είναι η συλλογή ψήφων ενόψει των εκλογών ώστε να προωθήσουν από τη θέση της δημοτικής αρχής μια αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική που θέλει τους επιχειρηματίες ως χορηγούς στα σχολεία».

Η ΛΑΕ δηλώνει την κατηγορηματική της αντίθεση σε κάθε άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και στην παρουσία και εμπλοκή των χορηγών σε ζητήματα παιδείας. Τονίζει ότι παλεύει για καθιέρωση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και ενιαίου δημόσιου και δωρεάν 12χρονου βασικού υποχρεωτικού σχολείου κοινού για όλους τους μαθητές χωρίς ταξικές, φυλετικές, γεωγραφικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις. Για κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της παραπαιδείας και την οικοδόμηση αληθινά ενιαίας λαϊκής παιδείας για όλα τα παιδιά του λαού. Αντιστέκεται στη χρησιμοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως μοχλού για την ανταποδοτική λειτουργία των σχολείων, τη διαφοροποίηση του προγράμματός τους και την ταξική τους κατηγοριοποίηση. Τέλος, σημειώνει ότι παλεύει ώστε τα σχολεία να έχουν πλήρη κάλυψη των αναγκών τους μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μέσα από τις «ευγενείς χορηγίες» των ιδιωτών - χορηγών της περιοχής.

Τέλος, επισημαίνει ότι η παιδεία δεν αποτελεί ατομική υπόθεση και εμπόρευμα, αλλά κοινωνική υποχρέωση και δικαίωμα για όλους και καλεί το λαό της περιοχής να στηρίξει μαζικά στις εκλογές τη ΛΑΕ και τον υποψήφιο δήμαρχο Χάρη Κωστόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ