Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Επιχειρηματικό «πάρκο» το ... Ελληνικό!

Συναίνεση στους σχεδιασμούς της και από τους δημάρχους Αλίμου (ΝΔ), Γλυφάδας (ΠΑΣΟΚ), Αργυρούπολης (ανεξάρτητος που στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και Ελληνικού (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ)

Ελληνικό: Αντί για μητροπολιτικό πάρκο, μετατρέπεται σε αρένα επιχειρηματικής δράσης

Eurokinissi

Ελληνικό: Αντί για μητροπολιτικό πάρκο, μετατρέπεται σε αρένα επιχειρηματικής δράσης
Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες από τη στιγμή που ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, εξήγγειλε ορθά-κοφτά ότι η έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, αντί για Μητροπολιτικό Πάρκο, θα αρχίσει να μετατρέπεται σε δύο χρόνια σε οικόπεδα και σε αρένα πολύπλευρης επιχειρηματικής δράσης και έρχεται η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) να ανακοινώσει ότι η «αξιοποίηση» της έκτασης από το μεγάλο κεφάλαιο θα ξεκινήσει αμέσως!

Μάλιστα, η ΚΕΔ, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, φρόντισε να εξασφαλίσει για τους σχεδιασμούς της αυτούς τη συναίνεση και από τους δημάρχους της περιοχής και απ' ό,τι φαίνεται δε χρειάστηκε και ...πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΚΕΔ με τη συμμετοχή του προέδρου της, Γ. Ξηραδάκη, του διευθύνοντος συμβούλου της, Κ. Γκράτζιου, καθώς και των δημάρχων Αλίμου Κ. Μαντζουράνη, Αργυρούπολης Γ. Τσαπαρλή, Γλυφάδας Στ. Σφακιανάκη και Ελληνικού Ι. Εφραιμίδη, με αντικείμενο τη διαχείριση και χρήση του πρώην αεροδρομίου όση περίοδο ο χώρος αυτός θα ανήκει στη διαχείρισή της, δηλαδή μέχρι να ...γίνει πάρκο.

Οπως ωμά αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΚΕΔ επιδιώκει «τη δημιουργία εσόδων από τη διαχείριση του ακινήτου», δηλαδή την παραχώρησή του σε επιχειρηματίες. Οπως υποκριτικά προσθέτει η ΚΕΔ, «επιδιώκεται η εγκατάσταση λειτουργιών μη οχλουσών, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δίνει διέξοδο σε δραστηριότητες αναψυχής, αθλητισμού κλπ. που επιτρέπει η χρήση του χώρου». Για το πόσο ειλικρινείς είναι οι προθέσεις της ΚΕΔ αρκεί να σημειώσουμε ότι την περασμένη μόλις βδομάδα είχε προκηρύξει διαγωνισμό για τη μετατροπή του χώρου σε μια απέραντη ...πίστα αγώνων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών! Διαγωνισμός, ο οποίος κηρύχτηκε τελικά άγονος...

Σημειώνεται ότι η ΚΕΔ προσκάλεσε τους δημάρχους «να καταθέσουν οι ίδιοι προτάσεις χωροθέτησης δραστηριοτήτων»! Να γίνουν, δηλαδή, και οι ίδιοι συνένοχοι στην εκμετάλλευση του χώρου από το μεγάλο κεφάλαιο, αντί να επιδιώξουν να γίνει επιτέλους το μητροπολιτικό πάρκο. Με ποια ανταλλάγματα; Ποιος ξέρει... Απ' ό,τι φαίνεται, πάντως, η μόνη τους ένσταση ήταν να αποφευχθούν «οχλούσες χρήσεις» για τους κατοίκους. Και αυτό βέβαια για ευνόητους και ...προεκλογικούς λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ