Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Πέτυχαν την ανάκληση της απόλυσης στα «LIDL»

Η συσπείρωση των εργαζομένων στο ταξικό τους σωματείο έδωσε απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία

Από την πρόσφατη συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων έξω από το «LIDL» του Περισσού, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης
Από την πρόσφατη συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων έξω από το «LIDL» του Περισσού, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης
Την ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης στα σούπερ - μάρκετ «LIDL» Ειρήνης Πασχαλίδου πέτυχαν τα μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, αντιδρώντας άμεσα και αποφασιστικά στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

Η εργαζόμενη είχε ενημερωθεί για την απόλυσή της την περασμένη βδομάδα, αφού είχε ζητήσει να μην παραβιαστεί το δικαίωμά της στο διάλειμμα. Απαντώντας στην τρομοκρατική ενέργεια της εργοδοσίας, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του κλάδου έκαναν περιοδείες σε καταστήματα της αλυσίδας, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις. Με μια δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο στο κατάστημα του Περισσού όπου συνάντησαν έκδηλη τη συμπαράσταση των καταναλωτών, ξεκαθάρισαν στην εργοδοσία ότι θα τους βρει μπροστά της σε κάθε αντεργατικό της σχέδιο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύει πόσο απαραίτητο είναι να δυναμώσει η συλλογική, οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, ως ανάχωμα στην εργοδοτική ασυδοσία. Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, «με τη συσπείρωση των εργαζομένων στα σούπερ-μάρκετ LIDL, με άμεση σύσκεψη όλων των εργαζομένων στα γραφεία του σωματείου και με δυναμική παρέμβαση στο κατάστημα του Περισσού μαζί με τους εργαζόμενους του LIDL, αλλά και με τη συμπαράσταση των εργαζομένων καταναλωτών καταφέραμε και σπάσαμε την τρομοκρατία της εργοδοσίας».

Και συμπληρώνει: «Η συλλογική δράση, η συσπείρωση στο σωματείο τους, η αλληλεγγύη των εργαζομένων στη συνάδελφό τους Ειρήνη Πασχαλίδου και η δυναμική παρέμβασή τους αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι μόνοι αγώνες που είναι χαμένοι είναι οι αγώνες που δε γίνονται ποτέ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ