Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Συμβιβασμός με τη διαχείριση

Χρειάζεται ενιαίος αγώνας όλων όσοι πιστεύουν πως η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ

Με διάχυτο το πνεύμα συμβιβασμού με την υπάρχουσα κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία -που αποτελεί και αντανάκλαση του συσχετισμού των συνδικαλιστικών δυνάμεων - άρχισαν χτες οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης της ΟΕΝΓΕ Βασίλης Λαοπόδης αναζήτησε λύσεις στα προβλήματα σε ένα «ισχυρό ευρωπαϊκό κίνημα», που θ' αντιπαρατεθεί με το μοντέλο της παγκοσμιοποίησης. Σ' αυτό το κλίμα, ήρθε ως επιστέγασμα η ομιλία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος, όσον αφορά στα μισθολογικά θέματα των γιατρών πρόσφερε παχιά λόγια χωρίς αντίκρισμα. Επίσης, υποσχέθηκε συμμετοχή στη συζήτηση για τα βαρέα και ανθυγιεινά, όταν ξεκινήσει ο διάλογος και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων των γιατρών σε 3 - 5 χρόνια.

«Πηγή των δυσκολιών στα νοσοκομεία είναι η λειψή χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας», επισήμανε στο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ για να υπογραμμίσει: «Αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί, γιατί είναι βασική αρχή που διέπει τον προσανατολισμό της ΕΕ στην οποία ανήκουμε και η ελεύθερη χωρίς εμπόδια δράση του κεφαλαίου. Από εδώ εκπορεύεται και η γενικευμένη πολιτική για περιορισμό των κοινωνικών δαπανών και η διευκόλυνση της δράσης του κεφαλαίου και στον τομέα της Υγείας». Και ο Ορ. Κολοζώφ κατέληξε: «Η υπεράσπιση των όποιων κατακτήσεων και η διεκδίκηση λύσεων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες αναδείχνουν την ανάγκη της αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται να αναπτυχθεί ενιαία ο αγώνας όλων όσων πιστεύουν πως η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό καθώς και των εργαζομένων που τους αφορά. Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες για ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σ' αυτόν».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης τάχτηκε υπέρ της εκλογίκευσης της σχέσης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για πολιτική αναβάθμισης του δημόσιου τομέα που θα συρρικνώνει τον ιδιωτικό τομέα - χωρίς να ταχτεί κατά της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας - μίλησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Γιάννης Τόλιος. Οι εργασίες του συνεδρίου θα λήξουν την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ