Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Με «συμπαραστάτες» τους επιχειρηματίες

Σε μια εκδήλωση που περισσότερο έμοιαζε με κοσμικό γεγονός της Αθήνας με ολίγον από φιέστα (χορωδίες κ.ά.), ο Νικήτας Κακλαμάνης, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας της ΝΔ, παρουσίασε χτες στο Μέγαρο Μουσικής την ονομασία και το λογότυπο της παράταξής του. Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος αφού ανακοίνωσε ότι η παράταξή του θα λέγεται «Αθήνα, πόλη της ζωής μας», υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο δήμος είναι μέρος της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Και συνέχισε: «Δείτε πόσα έχουν πετύχει ως τα σήμερα οι δημοτικές αρχές στην Αθήνα, χωρίς καμιά συμπαράσταση και ενίσχυση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Προφανώς, ο υποψήφιος δήμαρχος έχει βρει τους συμπαραστάτες του, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως υποψήφιος στις 4 Μάη είχε δηλώσει: «Καλώ όλους τους οικονομικά ισχυρούς που θέλουν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην ιστορία αυτής της πόλης, να αγοράσουν οικόπεδα, να γκρεμίσουν υποβαθμισμένα κτίρια, να φτιάξουν ανάσες ζωής για τους πολίτες, κήπους που θα πάρουν το όνομά τους».

Σχετικά με την αναφορά του υποψηφίου για τα όσα έχουν πετύχει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, πράγματι είναι πολλά. Ολα όμως σε βάρος των εργαζομένων της πόλης. Συγκεκριμένα: Μέσα σε 11 χρόνια αύξησαν τα ανταποδοτικά τέλη κατά 94% στα σπίτια και 96% στα καταστήματα. Αυξήθηκαν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κατά 200% τα τελευταία 4 χρόνια. Προσλήφθηκαν εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι στην υπηρεσία Κηποτεχνίας και Πρασίνου προσλήφθηκαν 80 εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται όποτε και όταν τους έχει «ανάγκη» η υπηρεσία. Πολλά από αυτά τα «κατορθώματα» έγιναν και όσο ήταν κυβέρνηση η ΝΔ.

Ο Ν. Κακλαμάνης επιχείρησε για ακόμα μια φορά να εμφανιστεί... υπερκομματικός: «Ο δήμος», είπε, «είναι ή καλύτερα θα έπρεπε να είναι, μια υπόθεση πέρα από τη συνηθισμένη κομματική αντιπαράθεση ή τον θεωρητικό ιδεολογικό ανταγωνισμό μεταξύ πολιτικών αντιπάλων». Προφανώς εννοεί τις προκλήσεις, αλλά και τις φιλοφρονήσεις που ανταλλάσσουν το τελευταίο διάστημα οι υποψήφιοι για το Δήμο της Αθήνας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ), οι οποίοι παρά τις όποιες διαφορές σε δευτερεύοντα ζητήματα, στην ουσία συμφωνούν στη διαχειριστική λογική. Ως προς αυτό ο Ν. Κακλαμάνης έχει δίκιο...

Υπενθυμίζεται όμως ότι ο υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ προχώρησε από την πρώτη κιόλας προεκλογική του εμφάνιση σε ανοιχτή πρόσκληση στους επιχειρηματίες. Ζήτησε για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού την επιβολή παρκόμετρων έναντι τσουχτερών αντιτίμων. Πρότεινε τη γενίκευση των ΣΔΙΤ για την κατασκευή πάρκινγκ και μια σειρά από άλλες δραστηριότητες.

Ακόμη και το γεγονός ότι χτες την ώρα που ο ίδιος διοργάνωνε τη φιέστα του, υποψήφιοι δήμαρχοι με τους αγωνιστικούς συνδυασμούς πάλευαν μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους για δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και νωρίτερα στο πλευρό της νεολαίας για δημόσια Δωρεάν Παιδεία, δείχνει τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο καθένας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ