Παρασκευή 16 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εσμιξαν ξανά εργάτες - φοιτητές

Σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαζί με τα παιδιά τους για το δικαίωμα στη μόρφωση, στο μεροκάματο και στην ασφάλιση

Ενα από τα πανό των φοιτητών στη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λάρισα
Ενα από τα πανό των φοιτητών στη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Λάρισα
Σε «βήμα» συντονισμού του αγώνα εργαζομένων και φοιτητών - σπουδαστών εξελίχθηκαν οι κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων που έγιναν χτες σε δεκάδες πόλεις της επαρχίας.

«Εχουμε τη δύναμη, έχουμε την εμπειρία, και πρέπει να αγωνιστούμε μαζί», ήταν το μήνυμα που έστειλαν εργαζόμενοι, φοιτητές και σπουδαστές που, μαζικά και μαχητικά, πορεύτηκαν από κοινού στους δρόμους της Λάρισας. Διαδηλώσεις καταδίκης της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης πραγματοποιήθηκαν ακόμα, στο Βόλο, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα. «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ» έγραφε το πανό που κρέμασαν οι εργαζόμενοι της Πάτρας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, στην κατάληψη των οποίων προχώρησαν χτες το πρωί, ενώ το απόγευμα η κοινή πορεία εργατών - φοιτητών κατέληξε στο παράρτημα του Πανεπιστημίου. Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα σε Καλαμάτα, Κόρινθο και Κεφαλονιά.

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, σε Αρτα και Λευκάδα έγιναν μαζικές εξορμήσεις. Στην Κέρκυρα, εργαζόμενοι και φοιτητές διαδήλωσαν μαζί με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του «ΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΟ» που αγωνίζονται να μη χάσουν τις δουλιές τους. Στην Πρέβεζα, η πορεία κατέληξε στον ΟΤΕ, ενώ στα Γιάννενα, όπου χαιρέτισε και εκπρόσωπος των φοιτητών, στο Δικαστικό Μέγαρο. Σημαντική ήταν η παρουσία της σπουδάζουσας νεολαίας και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Λαμίας και της Χαλκίδας.

Την αντίθεσή του στους «κοινωνικούς διαλόγους» - απάτη διαδήλωσαν κι οι εργάτες της Μακεδονίας και της Θράκης. Σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Κιλκίς, Σέρρες, Κατερίνη, Κοζάνη, απαίτησαν με τα πανό και τα συνθήματά τους δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση, ενιαία δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, στην υπηρεσία των αναγκών του εργαζόμενου λαού. Στην Ξάνθη, νωρίς χτες το πρωί, στελέχη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι κρέμασαν πανό στο κτίριο όπου στεγάζεται το ΙΚΑ.

Στην Ικαρία, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία του Αγ. Κηρύκου. «Φοιτητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά» βροντοφώναξαν αυριανοί και σημερινοί εργαζόμενοι στη Μυτιλήνη, όπου, μετά τη συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο, ακολούθησε πορεία στην προκυμαία και την αγορά της πόλης, με τους διαδηλωτές να μοιράζουν στους περαστικούς ανακοινώσεις - κάλεσμα για αγώνα.

Μήνυμα διεκδίκησης ενός ασφαλιστικού συστήματος αντίστοιχου των σύγχρονων αναγκών έστειλαν κι οι άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, διαφόρων ηλικιών, από τις εργατουπόλεις της Αττικής. Δυναμικές συγκεντρώσεις έγιναν στην πλατεία Λαού στην Ελευσίνα, και στο άγαλμα Μεταλλωρύχων στο Λαύριο. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις στο Μενίδι, στα Ανω Λιόσια, στην Παλλήνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ