Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Καταστροφές στις καλλιέργειες

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Οι καταστροφές από τη χαλαζόπτωση στο Νομό Μεσσηνίας, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και Τ. Τσιόγκας. Στο κείμενο της Ερώτησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν:

«Σοβαρές καταστροφές σε όλες τις υπαίθριες καλλιέργειες προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση στο Νομό Μεσσηνίας. Οι αγρότες ζητάνε να γίνει τώρα αντικειμενική καταγραφή των ζημιών και να επιχορηγηθεί ο ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων και για το σύνολο της ζημιάς στον καρπό και στα δέντρα. Η καταστροφή αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση που έχουν οδηγηθεί τα αγροτικά νοικοκυριά από την αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συναποφάσισαν και υλοποιούν την καταστροφική για τους μικρομεσαίους αγρότες ΚΑΠ. Κι αυτό γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις οι εκτιμήσεις της ζημιάς και οι αποζημιώσεις απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, δίνονται καθυστερημένα, αφήνοντας, ουσιαστικά, τον παραγωγό χωρίς κανένα εισόδημα».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, «τι μέτρα θα πάρει για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών της Μεσσηνίας που επλήγησαν οι καλλιέργειές τους από το χαλάζι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ