Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Στις 15 του Γενάρη η Γενική Συνέλευση προέδρων

Σε Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 15 του Γενάρη με εισήγηση στον κλάδο που θα περιέχει απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι καθηγητές, με απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ενώ η εισήγηση θα διαμορφωθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Παράλληλα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ χτες επαναβεβαίωσε την απόφαση που είχε πάρει στις 9 του Δεκέμβρη, με την οποία καλύπτονται οι εκπαιδευτικοί με στάσεις εργασίας όπου παρεμβαίνει εισαγγελέας και αστυνομία και υπάρχει γενικά κλίμα τρομοκρατίας και ανωμαλίας. Παράλληλα, καλεί τους καθηγητές να μην παίρνουν απουσίες όσο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μαθητών.

Η « Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών» στην ΟΛΜΕ, πρότεινε να γίνει Γενική Συνέλευση προέδρων την Τρίτη 21 του Δεκέμβρη, στην οποία θα αποφασιζόταν το πρόγραμμα δράσης για μετά τις γιορτές. Συγκεκριμένα, πρότεινε 48ωρη απεργία την πρώτη βδομάδα έναρξης των μαθημάτων με τη μία μέρα της απεργίας να συμπίπτει με τη νέα μαθητική κινητοποίηση. Στη συνέχεια νέα Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Η πρόταση της ΔΕΕ τελικά δεν εγκρίθηκε.

Η ΔΕΕ για μια ακόμα φορά επισημαίνει τις ευθύνες εκείνων των δυνάμεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ που ανέβαλαν τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα γινόταν στις 22 του Νοέμβρη, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ