Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Να μεταφερθεί το εμπορικό λιμάνι

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης για την ανάγκη αλλαγής της έδρας του εμπορικού λιμανιού στο νησί της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει: «Ολο και περισσότερο γίνεται επιτακτική η ανάγκη της μεταφοράς σε άλλο σημείο του νησιού μας, του εμπορικού λιμένα της Μυτιλήνης. Και γίνεται επιτακτική για λόγους που έχουν σχέση με την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, αλλά και με τη λειτουργία του ίδιου του λιμένα. Οπως είναι γνωστό, ο λιμένας βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Μυτιλήνης, σε ένα σημείο, δηλαδή, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την αναψυχή των κατοίκων του δήμου και για τον τουρισμό, αφού ακριβώς δίπλα του βρίσκεται η πολυδιαφημισμένη "ΜΑΡΙΝΑ"».

Και ολοκληρώνει: «Με βάση τα παραπάνω, ζητάμε από τους κυρίους υπουργούς να μας ενημερώσουν για τα μέτρα που σκοπεύουν να πάρουν για τη μεταφορά του λιμένα. Πολύ περισσότερο, που υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη γι' αυτό το θέμα από τον διακεκριμένο Λέσβιο επιστήμονα - λιμενολόγο - του ΕΜ Πολυτεχνείου Ε. Μουντζούρη, που προτείνει την εγκατάστασή του στον Καρά Τεπέ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ