Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Διαπιστώνουν τα αντιλαϊκά τους «κατορθώματα»

Κάνουν γαργάρα τις ιδιωτικοποιήσεις στα νοσοκομεία και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών στις οποίες πρωταγωνίστησαν οι δικές τους κυβερνήσεις και συνεχίζει η ΝΔ

Σε μια καταγραφή της κατάστασης στο χώρο των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας για την οποία ευθύνονται οι πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - που συνεχίζει κατά γράμμα η κυβέρνηση της ΝΔ - αναλώθηκε το ενημερωτικό σημείωμα που παρουσιάστηκε χτες στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Παρών στην παρουσίαση - που έκανε ο πρώην υφυπουργός Υγείας Μανώλης Σκουλάκης - ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου που προεδρεύει στην παραπάνω Ομάδα.

Στην περιγραφή της κατάστασης πέρα του ότι δεν υπάρχει ούτε ψήγμα - έτσι για τα μάτια - αυτοκριτικής για την κατάντια του δημόσιου συστήματος Υγείας, οι φαμφαρόνοι του λεγόμενου Εθνικού Συστήματος Υγείας δε βρήκαν ούτε μια λέξη για τις ιδιωτικοποιήσεις των τομέων Υγείας που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και συνέχισαν οι δικές τους κυβερνήσεις. Αποκορύφωμα της υποκριτικής στάσης είναι ότι καταγγέλλουν την ενοικίαση κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από τον ιδιωτικό τομέα τη στιγμή που τάχτηκαν υπέρ της σχετικής διάταξης. Επίσης καταγγέλλουν την έγκριση για τη μελέτη σκοπιμότητας για την εκχώρηση της σίτισης στα δέκα νοσοκομεία της Β΄ Διοικητικής Υγειονομικής Περιφερειακής Αττικής απ' τον τέως υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη, όταν οι ίδιοι είχαν εκχωρήσει σε ιδιώτες τη σίτιση σε ορισμένα από αυτά τα νοσοκομεία, που αποτέλεσαν και τον πιλότο για τις μελέτες εκχώρησης απ' την κυβέρνηση της ΝΔ!

Ακόμα οι «υπέρμαχοι του ΕΣΥ» κάνουν στην κυριολεξία γαργάρα τις επιπτώσεις της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας, όπως συνέβη με το σπάσιμο του κλειστού νοσήλιου και την εφαρμογή απ' το 1998 του διαφοροποιημένου νοσηλίου που τίναξε τα ταμεία στον αέρα, ή τη λειτουργία των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία που χαρατσώνουν σταθερά τους ασθενείς. Κι ύστερα απ' όλες αυτές τις αποσιωπήσεις, το μόνο που έχουν να πουν είναι πως «ο δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας συρρικνώνεται σταθερά υπέρ του ιδιωτικού» γιατί οι «όροι του παιχνιδιού στο χώρο της Υγείας είναι άνισοι σαφώς υπέρ του ιδιωτικού τομέα».

Ετσι η «κριτική» που διατυπώνεται προς την κυβέρνηση είναι γενικώς περί υποχρηματοδότησης και ότι δεν έχει να παρουσιάσει καμιά πρόταση για τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ