Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες και πικετοφορία

Από τη χτεσινή πικετοφορία των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Από τη χτεσινή πικετοφορία των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σαν αποτέλεσμα της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι.

Φορώντας τις στολές τους συγκεντρώθηκαν στις 8 π.μ. στα Επείγοντα του νοσοκομείου και κρατώντας πικέτες κατηφόρισαν στην είσοδο του Μετρό στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, όπου παρέμειναν διαδηλώνοντας για αρκετή ώρα και ενημερώνοντας τους περαστικούς. Και σε κάθε κουβέντα για τα προβλήματα η αγανάκτηση φούντωνε. «Εχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι! Ο "Ευαγγελισμός" έχει 1.200 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, η εντατικοποίηση της δουλιάς έχει οδηγήσει στην εξόντωση τους εργαζόμενους, οι μισθοί είναι εξευτελιστικοί, αλλά από την άλλη δίνονται απλόχερα παχυλές αμοιβές για εργολαβίες και ιδιωτικοποιήσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Ηλίας Σιώρας. «Κάνουμε 9 εκατομμύρια εργαστηριακές εξετάσεις το χρόνο και είμαστε μόνο 100 άτομα», τόνισε εργαζόμενη στα εργαστήρια. «Ξέρεις τι είναι να σου λένε υπάρχουν ελλείψεις, αλλά βγάλτα πέρα; Πώς αισθάνομαι εγώ που είμαι νοσηλευτής και στη νυχτερινή βάρδια έχω την ευθύνη για πέντε βαριά ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ξέρω ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις ανάγκες τους;», μετέφερε την αγωνία του νοσηλευτής του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι είπαν όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, απαίτησαν αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, 1.300 ευρώ βασικό μισθό, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και νοσηλείας, να δοθούν άμεσα τα χιλιάδες χρεωστούμενα ρεπό και οι κανονικές άδειες του 2005 και 2006.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ