Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Πάλι και παιδιά θύματα ισραηλινής επιδρομής

Associated Press

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-

Δύο μικρά παιδιά (πέντε και επτά χρόνων) σκοτώθηκαν, το απόγευμα χτες, όταν ισραηλινός πύραυλος έπληξε, αντί για αυτοκίνητο, στενό σοκάκι στον καταυλισμό Τζαμπάλιγια, στη βόρεια Γάζα. Τραυματίστηκαν άλλοι 10 πολίτες, ενώ οι μαχητές του «αλ Ακσα» που φέρονται να ήταν ο στόχος διέφυγαν. Η χτεσινή επίθεση προστίθεται στη σειρά των τελευταίων αιματηρών πληγμάτων του ισραηλινού στρατού που απειλούν να οξύνουν περαιτέρω τα, ήδη, τεταμένα ενδο-παλαιστινιακά πνεύματα.

Η χτεσινή επίθεση (είχε προηγηθεί αεροπορικό πλήγμα κατά μεταλλουργίας χωρίς θύματα) ήρθε τη στιγμή που συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ Αμπάς και κυβέρνησης «Χαμάς» για εξεύρεση πεδίου συνεννόησης ως προς την άσκηση πολιτικής. Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να βρεθούν στην ίδια εκδήλωση, για πρώτη φορά, ο Αμπάς με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ολμέρτ, στο πλαίσιο φόρουμ στην Πέτρα της Ιορδανίας.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, χτες, κάλεσε τις παλαιστινιακές οργανώσεις να σταματήσουν την εκτόξευση ρουκετών. Από την άλλη, οι κάτοικοι της ισραηλινής πόλης Σντερότ, που είναι ο συνήθης στόχος των ρουκετών, πραγματοποίησαν ολοήμερες διαμαρτυρίες.

Η ισραηλινή ηγεσία, πάντως, φαίνεται αποφασισμένη να κλιμακώσει την ένταση, καθώς φέρεται να ζήτησε από την ΕΕ να απαιτήσει από όσους Παλαιστινίους λάβουν τη βοήθεια που σχεδιάζεται να διοχετευτεί διά μέσου του «μηχανισμού» που θα παρακάμπτει την κυβέρνηση να «αποκηρύττουν γραπτώς τη βία και να καταρτιστούν σχετικοί κατάλογοι». Η Π. Αρχή καταδίκασε τις προτάσεις αυτές τονίζοντας ότι «πολιτικοποιούν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ