Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΗΕ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Ανησυχίες για προκαθορισμένες αποφάσεις...

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Αντιδράσεις στην κοινότητα των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου προκαλεί και η χτεσινή επιβεβαίωση της έναρξης συνομιλιών τον Ιούλη στη Βιέννη για το καθεστώς της επαρχίας, παρά την κοινή ομολογία ανώτατων αξιωματούχων του ΟΗΕ πως οι διαπραγματευτικές ομάδες Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών δε συγκλίνουν πουθενά...

Ο Ολιβερ Ιβάνοβιτς (ένας από τους επικεφαλής σερβικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο) θεώρησε «ακατανόητη» την πρόταση για συνομιλίες, θεωρώντας ότι οι περαιτέρω συναντήσεις θα είναι «σπατάλη χρόνου». Προέβλεψε ότι τελικώς οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ θα είναι που θα αποφασίσουν το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Σέρβου πρωθυπουργού Β. Κοστούνιτσα προχώρησε στην αντικατάσταση του παραιτηθέντος (προ δύο μηνών) αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μίρολιουμπ Λάμπους τοποθετώντας την Ιβάνα Ντάλιτς-Μάρκοβιτς (επίσης στέλεχος του συγκυβερνώντος G-17). Παράλληλα, Αυστριακή υφυπουργός αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις πρότεινε χτες να υιοθετήσει η ΕΕ σύντομα ένα «σχέδιο δράσης» προκειμένου να βελτιωθεί η «συνεργασία» του Βελιγραδίου με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία ώστε να «αναζωογονηθεί» η διαδικασία συνομιλιών ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ