Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Πρωτοπόρα δράση για την ακτοπλοΐα

Σήμερα η συγκέντρωση, που διοργανώνουν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί, στις 7 μ.μ., μπροστά στα πορθμεία του Αργοσαρωνικού. Φιλοεφοπλιστικά παιχνίδια στις πλάτες των νησιωτών από τους δημάρχους των Κυκλάδων

Η συντονισμένη δράση νησιωτών και ναυτεργατών μπορεί να βάλει φρένο στην επιθετικότητα των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, την οποία σιγοντάρουν και οι τοπικοί άρχοντες του δικομματισμού

Εφημερίδα «Χαραυγή» Σάμου

Η συντονισμένη δράση νησιωτών και ναυτεργατών μπορεί να βάλει φρένο στην επιθετικότητα των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, την οποία σιγοντάρουν και οι τοπικοί άρχοντες του δικομματισμού
Απέναντι στο καθεστώς της πλήρους ασυδοσίας που έχει εξασφαλίσει στους ακτοπλόους εφοπλιστές η εχθρική για την εργατική λαϊκή οικογένεια πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, εκτινάσσοντας τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα ύψη και απειλώντας ευθέως με πλήρη απορύθμιση ακτοπλοϊκές και πορθμειακές γραμμές, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και της Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση» δίνουν αγωνιστική απάντηση, συμβάλλοντας στην ένταση των αγώνων των ναυτεργατών και συνολικά των εργαζομένων.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα, τα δύο αγωνιστικά ψηφοδέλτια διοργανώνουν συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά μπροστά στα πορθμεία του Αργοσαρωνικού, καλώντας τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αγωνιστικά ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελός τους και όχι των εφοπλιστών, να παλέψουν για τη δημιουργία δημόσιου Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών υπό λαϊκό έλεγχο με καράβια που να είναι λαϊκή περιουσία.

Οι εφοπλιστές και η παρέα τους

Την ίδια στιγμή που η ΝΑΣ και η «Πειραιάς Αναγέννηση» με τους επικεφαλής τους, τον υποψήφιο νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μανουσογιαννάκη και την Ελπίδα Παντελάκη υποψήφια δήμαρχο Πειραιά και βουλευτή του ΚΚΕ, μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση των αγώνων, δήμαρχοι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ακολουθώντας τη ...γραμμή της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) της ΚΕΔΚΕ για σύμπραξη με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, συνδιαλέγονται με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και εφοπλιστές, για την ...ενίσχυση πλοιοκτητριών εταιριών της κρουαζιέρας. Πρόσχημα η δρομολόγηση κρουαζιερόπλοιων στα νησιά, ώστε να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση!

Χτες οι δήμαρχοι Σίφνου, Σερίφου, Πάρου, Ερμούπολης Σύρου, Μυκόνου, Νάξου και Παλαιού Φαλήρου, πήραν μέρος σε συνάντηση στο ΥΕΝ, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και ο εφοπλιστής Στέλιος Χατζηιωάννου της εταιρίας «eazy Group». Σκοπός της συνάντησης ήταν να ληφθούν μέτρα στήριξης υπέρ του εφοπλιστή, ώστε να δρομολογήσει από το 2007 έως το 2009 τα κρουαζιερόπλοιά του στις Κυκλάδες. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν, με τη συγκατάθεση μάλιστα -όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του ΥΕΝ - της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, είναι ανάλογα με αυτά υπέρ του εφοπλιστή Λοΐζου της εταιρίας «ΛΟΥΗΣ», δηλαδή εφαρμογή της κατάπτυστης νομοθεσίας των εγκριτικών πράξεων. Που σημαίνει μειωμένες οργανικές συνθέσεις και ναυτεργάτες χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα! Επιπλέον κατάργηση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από τον εφοπλιστή στο ΝΑΤ!

Χαρακτηριστικό της στάσης των δημάρχων απέναντι σε αυτά είναι τα όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου του υπουργείου περί του «αρίστου κλίματος» της συζήτησης για τις «προοπτικές δραστηριοποίησης κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας από τη συγκεκριμένη εταιρία»! Μάλιστα, ο δήμαρχος Κύθνου ευχαρίστησε και δημόσια τον υπουργό, που ...έλυσε και το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού με τη δρομολόγηση ενός ...ταχύπλοου!

Να καταδικαστούν στις εκλογές

Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν, εκτός των άλλων, και κριτήριο ψήφου στις επικείμενες εκλογές. Επιβεβαιώνουν την ανάγκη, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΑΣ και της «Πειραιάς Αναγέννηση», να «καταδικάσετε με την ψήφο σας τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ, που στηρίζουν την πολιτική υπέρ των εφοπλιστών», ενισχύοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια σε δήμους και νομαρχία, που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ετοιμάζουν πλοία - γκέτο και στην ακτοπλοΐα (2012-01-26 00:00:00.0)
Σε 24ωρη απεργία στις 11 Μάη (2011-05-06 00:00:00.0)
Εκβιάζουν ναυτεργάτες και νησιώτες (2010-11-03 00:00:00.0)
Να καταδικαστούν όσοι στηρίζουν τα εφοπλιστικά συμφέροντα (2006-06-20 00:00:00.0)
Υπόθεση όλων η απόκρουση της επίθεσης (2006-06-17 00:00:00.0)
Ξεσηκώνονται τα νησιά για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (2004-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ