Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μια γροθιά φοιτητές κι εργάτες

Συγκεντρώσεις αύριο σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, στις 12.30 π.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 12 μ. στην εμπορική πύλη της Εκθεσης

Στους δρόμους του κοινού αγώνα για μια Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών θα βρεθούν ξανά αύριο Πέμπτη, 22 Ιούνη, εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, ανταποκρινόμενοι στο πλατύ κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για μαζική συμμετοχή στην παναττική τρίωρη στάση εργασίας και στην πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο. Στόχος των ταξικών δυνάμεων είναι να εκφραστεί με τον πιο μαζικό τρόπο η κοινή πάλη των εργαζομένων με τα παιδιά τους και αυριανούς συναδέλφους τους, να αναδειχτεί η προοπτική ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης στα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για την Παιδεία, η οποία αποτελεί πρώτα και κύρια υπόθεση της εργατικής τάξης.

Το πανεργατικό ραντεβού που έχει ορίσει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα είναι στις 12.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Αντίστοιχα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη καλεί τους εργαζόμενους στις 12 το μεσημέρι στην εμπορική πύλη της Εκθεσης, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της την ανάγκη να εκφραστεί δυνατά η απαίτηση για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία στην υπηρεσία του λαού και όχι των επιχειρήσεων.

Να βαθύνουν τα χαρακτηριστικά του αγώνα

«Το θέμα της Παιδείας ξεφεύγει από τα στενά όρια της εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι κοινή υπόθεση εργατών - φοιτητών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η οποία, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης αποφάσισε για τις 22 του μήνα πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας, ώστε οι οικοδόμοι να διαδηλώσουν μαζί με τους αυριανούς εργάτες κατά της εμπορευματοποίησης της Παιδείας. «Η πάλη για την απόσυρση του νόμου - πλαισίου πρέπει να συνοδεύεται από τον αγώνα για την απόσυρση συνολικά του αντιεκπαιδευτικού συστήματος που πέρασε η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση, πρέπει να συνοδεύεται από τον αγώνα για την απόσυρση των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, πρέπει να συνοδεύεται από τον αγώνα για μια λαϊκή κυβέρνηση και οικονομία που στο επίκεντρό της θα έχει τον άνθρωπο και τα προβλήματά του. Αυτός είναι ο αγώνας με προοπτική, αυτή είναι η γραμμή πραγματικής σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές», τονίζει η Ομοσπονδία.

Αποφάσεις για τρίωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) πήραν ακόμα η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, καλώντας σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Κάλεσμα απευθύνουν ακόμα η ΟΓΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ και οι Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ.

Στον Πειραιά, το σωματείο εργαζομένων στην «ΕΛΑΪΣ» αποφάσισε για αύριο τρίωρη στάση εργασίας από τις 12, όπως και όλα τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Χτες το απόγευμα έγινε σχετική σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά που διοργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν πρόεδροι σωματείων και συνδικαλιστές.

Σε άλλες πόλεις

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή τρίωρη στάση εργασίας, που κήρυξε από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι και στη συγκέντρωση που διοργανώνει, στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Ταχυδρομείου, ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τους εργαζόμενους του νομού. Καλεί, επίσης, να δώσουν το «παρών» τους φοιτητές και σπουδαστές. Συγκέντρωση διοργανώνει αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, στο Βόλο, στην πλατεία Ελευθερίας, και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ. Στην Τρίπολη, η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης (Αγ. Βασιλείου). Στην Κοζάνη, το ΕΚ αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας και το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο. Επίσης, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι σε: Κομοτηνή στην πλατεία, Ξάνθη, στην πλατεία, Καβάλα, στην πλατεία Καπνεργάτη, Αλεξανδρούπολη, στο Δημαρχείο. Το ΕΚ Εβρου αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας, όπως και το ΕΚ Θεσσαλονίκης, στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής, όπου το ΠΑΜΕ πρότεινε 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ