Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Κατέρρευσε το κατηγορητήριο στον Πειραιά

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε χτες, κατά την ακροαματική διαδικασία στα δικαστήρια του Πειραιά, το κατηγορητήριο σε βάρος τεσσάρων συνδικαλιστών, οι οποίοι στις 21 Γενάρη του 2001, όπως όφειλαν, είχαν παρέμβει στην ιδιωτική εταιρία φύλαξης «Mediteranian Work» («Μεντιτεράνιαν Γουόρκ»), ύστερα από απολύσεις εργαζομένων. Αντίθετα, το δικαστήριο καταδίκασε την εργοδοτική πλευρά για τον άγριο ξυλοδαρμό συνδικαλιστή.

Υπενθυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο ο εργοδότης Αθανασόπουλος είχε καταστρατηγήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων με παράνομες απολύσεις, μη καταβολή δεδουλευμένων κ.ά. Οι συνδικαλιστές υπερασπίστηκαν τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφων τους. Οι συνδικαλιστές Μ. Νουφαρίτσης, γραμματέας τότε του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Ι. Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος της ναυτεργατικής Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ, και Π. Ιατρόπουλος, επίσης μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από μπράβους του εργοδότη, τους οποίους κατηύθυνε ο πρώην αττικάρχης της Αστυνομίας Παπαφίλης, σε ρόλο πρωτοπαλίκαρου του Αθανασόπουλου. Οι συνδικαλιστές κατέθεσαν μήνυση. Μήνυση κατέθεσε και ο Αθανασόπουλος με την «ομάδα» του, με χαλκευμένες κατηγορίες και δε δίστασαν να καταθέσουν μήνυση και κατά του συνδικαλιστή Β. Ξένου ο οποίος απλώς πήγε στην Ασφάλεια όπου κρατούνταν θύματα και θύτες.

Αφού το κατηγορητήριο κατέρρευσε κατά των συνδικαλιστών και παρά την αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την ενοχή των συνδικαλιστών(!) η οποία δεν αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο αθώωσε και τους τέσσερις συνδικαλιστές. Καταδίκασε όμως τον μπράβο Σπ. Ντετιλή σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για τον άγριο ξυλοδαρμό του Μ. Νουφαρίτση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ