Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«30 νεκροί» σε μάχες

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέες πολύνεκρες μάχες σημειώθηκαν και χτες στο Αφγανιστάν. Τουλάχιστον 20 μαχητές Ταλιμπάν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο «Γαλλικό Πρακτορείο», σκοτώθηκαν σε μάχη στη Χελμάντ. Το «Ασοσιέιτεντ Πρες» μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι 30 και ότι σκοτώθηκαν μετά από «περικύκλωση» της περιοχής Μούσα Κάλα όπου υπήρχαν «πληροφορίες ότι ομάδες ανταρτών Ταλιμπάν επρόκειτο να συναντηθούν».

Στο μεταξύ, επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αυτοκινητοπομπής εφοδιασμού στο νότιο Αφγανιστάν χτες είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της νότιας διοίκησης του στρατού του Αφγανιστάν, Ραχματουλάχ Ρούφι, είχε πει ότι τρεις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, πληροφορία που οι αρχές εν συνεχεία αναίρεσαν. Στην Κανταχάρ, τέσσερις Καναδοί της κατοχικής δύναμης τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας.

Τέλος, τρεις Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν «κατά λάθος», όταν κατοχικές δυνάμεις εσφαλμένα νόμισαν ότι ήταν μαχητές Ταλιμπάν και άνοιξαν πυρ εναντίον τους στην επαρχία Κουνάρ, όπως παραδέχτηκε ο στρατός των ΗΠΑ χτες. Το αιματηρό επεισόδιο είχε σημειωθεί την Τρίτη - και αρχικά ο αμερικανικός στρατός είχε υποστηρίξει ότι επρόκειτο για Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ