Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Μαζική απαγωγή εργαζομένων

Δολοφονήθηκε και τρίτος συνήγορος του Σαντάμ Χουσεΐν

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Μαζικά απήχθησαν, χθες, από άγνωστους ενόπλους δεκάδες εργαζόμενοι σε κρατικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Τάζι, λίγα χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, ένοπλοι προσέγγισαν τα λεωφορεία που μετέφεραν τους εργαζόμενους στα σπίτια τους και τα κατέλαβαν. Οι απαχθέντες υπολογίζονται σε περισσότερους από 100, δηλαδή πρόκειται για τη μαζικότερη απαγωγή από την αρχή της κατοχής.

Ωρες νωρίτερα, εντοπιζόταν σε πλατεία της Βαγδάτης διάτρητο από σφαίρες το άψυχο κορμί ενός από τους συνηγόρους του Σαντάμ Χουσεΐν. Ο Χαμίς αλ Ομπέιντι είχε απαχθεί λίγο πριν από το σπίτι του. Αλλοι δύο συνήγοροι του Σαντάμ Χουσεΐν δολοφονήθηκαν από αγνώστους, στα τέλη του περασμένου χρόνου. Η υπεράσπιση έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τις κατοχικές δυνάμεις για ελλιπή προστασία. Ο Χουσεΐν και οι συγκατηγορούμενοί του άρχισαν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επιπλέον, 7 Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν σε 3 διαφορετικές βομβιστικές επιθέσεις σε σημεία της Βαγδάτης (δύο σιιτικές συνοικίες) και στη Μπαακούμπα. Εντύπωση προκαλεί η δολοφονία διευθυντή σχολείου μπροστά στους μαθητές του στη Βασόρα από αγνώστους.

Τέλος, χθες, το «Συμβούλιο της Σούρας των Μουτζαχεντίν», που φέρεται να είναι οργάνωση «ομπρέλα» ισλαμιστών, ανακοίνωσε ότι θα εκτελέσει τους 4 Ρώσους διπλωμάτες που κρατά ομήρους, αφού η Μόσχα «δεν ικανοποίησε το αίτημα για απόσυρση των στρατευμάτων της από την Τσετσενία και απελευθέρωση όλων των μουσουλμάνων κρατουμένων». Χθες, έκκληση για τη ζωή των διπλωματών απηύθυνε τόσο το ρωσικό ΥΠΕΞ, όσο και η αδελφή ενός ομήρου, που είναι μουσουλμάνα, εκ μέρους της μουσουλμανικής ρωσικής κοινότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ