Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αλλεπάλληλα αιματηρά πλήγματα κατά αμάχων
  • Νέα αεροπορική επιδρομή, χτες, στην Κχαν Γιούνις με θύματα αμάχους, μετά το μακελειό στο Τζαμπάλιγια, στη βόρεια Γάζα, την Τρίτη το βράδυ, με 3 παιδιά νεκρά
  • Εισβολή και στη Νάμπλους

Δυστυχώς αυτή η εικόνα των νεκρών παιδιών της Παλαιστίνης από ισραηλινά πυρά επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά

Associated Press

Δυστυχώς αυτή η εικόνα των νεκρών παιδιών της Παλαιστίνης από ισραηλινά πυρά επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΝΑΜΠΛΟΥΣ.--

Επιμένει να ματοκυλίζει αμάχους ο ισραηλινός στρατός τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Οχθη. Η ισραηλινή τακτική είναι πλέον τόσο απροκάλυπτη που ορισμένες ξένες ηγεσίες αναγκάστηκαν μετά από αρκετές μέρες σιωπής (που στο μεταξύ είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 19 Παλαιστινίους αμάχους, αρκετοί από τους οποίους μικρά παιδιά) να καλέσουν το Ισραήλ «να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο» και να χαρακτηρίσουν «απαράδεκτους τους θανάτους αμάχων και παιδιών».

Μία γυναίκα και ένας άνδρας ήταν τα θύματα της τελευταίας, χτες το απόγευμα, αεροπορικής ισραηλινής επιδρομής, στον προσφυγικό καταυλισμό Κχαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Στην επίθεση τραυματίστηκαν, επίσης, 13 άμαχοι (τα 6 παιδιά). Στόχος ήταν ένα αυτοκίνητο αλλά ο πύραυλος προσγειώθηκε σε σπίτι. Σε ανάλογο «λάθος», την Τρίτη το βράδυ, στον καταυλισμό Τζαμπάλιγια, στη βόρεια Γάζα, σκοτώθηκαν 3 παιδιά και τραυματίστηκαν άλλοι 14 άμαχοι (τα 5 παιδιά). Χτες, οι κηδείες τους μετατράπηκαν σε οργισμένες διαδηλώσεις και ο θρήνος ήταν ανείπωτος.

Παράλληλα, τα ξημερώματα, χτες, ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στον καταυλισμό Αϊν Μπάιτ Ιλμα, της Νάμπλους. Σκοτώθηκε 1 20χρονος μαχητής των «Ταξιαρχιών αλ Ακσα» και τραυματίστηκαν άλλοι 2 μαχητές αλλά και περαστικοί. Ο ισραηλινός στρατός, όπως καταγγέλλεται, εμπόδισε ασθενοφόρα να προσεγγίσουν τα θύματα, αφήνοντάς τα να αιμορραγούν επί ώρες στο δρόμο.

Την έντονη δυσφορία τους και την καταδίκη τους για τις «δολοφονίες αμάχων και παιδιών» εξέφρασαν η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως και ο Κόφι Ανάν. Η λεκτική τους «αγανάκτηση» πάντως δεν υπερέβη τα εσκαμμένα, καλώντας απλώς σε «αυτοσυγκράτηση». Από την άλλη, η ισραηλινή κυβέρνηση υπεραμύνθηκε της τακτικής της υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για αναγκαία προστασία αφού γίνεται πόλεμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ