Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ»
«Να στείλουμε στην "ανεργία" τη διοίκηση»

Σε σύσκεψη για τα προβλήματα των εργαζομένων στο δήμο, μίλησε προχτές ο υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης Γιώργος Γιώγος

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση
«Ας στείλουμε στην ανεργία τους ανθρώπους της διοίκησης του Δήμου και ας παλέψουμε με τους εργαζόμενους για ένα καλύτερο αύριο». Με τη φράση αυτή, ο Γιώργος Γιώγος, υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συνεργασίας Πετρούπολης», στη σύσκεψη της παράταξης για τα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης να συμβάλλουν στο να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί εδώ και τέσσερα χρόνια στο δήμο.

Οπως υπογράμμισε ο Γ. Γιώγος, ο σημερινός δήμαρχος της Πετρούπολης Στ. Βλάχος, που στηρίχτηκε και στηρίζεται από τον ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία τρία χρόνια αύξησε το προσωπικό του Δήμου κατά 70%, αφού στη Δημοτική Επιχείρηση που δημιούργησε προσέλαβε πάρα πολλούς εργαζόμενους, που όμως απασχολούνται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή με συμβάσεις μίσθωσης έργου, ενώ κάνουν να πληρωθούν μέχρι και έξι μήνες!

Να σημειωθεί ότι μέχρι και το 2002, οπότε στη δημοτική αρχή ήταν η «Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης», υπήρχαν μόνο 23 συμβασιούχοι, που είχαν προσληφθεί το 1997, οι οποίοι όμως μετά από αγώνες της Δημοτικής Αρχής και των εργαζομένων του Δήμου μονιμοποιήθηκαν.

«Την ώρα που ο ΣΥΝ στη Βουλή καταψηφίζει τη μερική απασχόληση, στο Δήμο Πετρούπολης η παράταξη που στηρίζεται και από τον ΣΥΝ εισηγείται την εφαρμογή της, ενώ η Πετρούπολη είναι ο πρώτος δήμος που προσέλαβε εργαζόμενους με μερική απασχόληση», σημείωσε στην ομιλία του ο Γ. Γιώγος. Καταλήγοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι το βασικό κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η στάση της κάθε παράταξης στα εργασιακά ζητήματα και στα ζητήματα υπεράσπισης των εργασιακών κατακτήσεων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Μπ. Βορτελίνος, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) και συνδικαλιστής στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Αναφέρθηκε στο ρόλο του θεσμού, αλλά και στο γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ στην Αυτοδιοίκηση, υπέγραψαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, πρωτοστατούν στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας και εφαρμόζουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ