Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
«Οι διαχειριστές θέλουν "συμβίωση" με το πρόβλημα»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου Νίκος Παπακωνσταντίνου
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου Νίκος Παπακωνσταντίνου
«Η τοξικομανία δεν είναι ιατροψυχολογικό και ατομοψυχολογικό φαινόμενο. Είναι ένα κοινωνικό - πολιτικό φαινόμενο, βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος και έχει κύριο στόχο τη συνείδηση των νέων ανθρώπων». Αυτό τόνισε προχτές το βράδυ, ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου με τη «Δημοτική Πρωτοβουλία» σε συγκέντρωση - εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά με την παρουσία πλήθους κόσμου, στην πλατεία Τερζάκη, στα Ιλίσια.

Αναφερόμενος στο μέγεθος του προβλήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ένας μαχητής επιστήμονας - έχοντας ευθύνη για την καταπολέμηση της τοξικομανίας - είπε συγκλονισμένος: "Ψάχναμε ανθρώπους και συναντούσαμε σκιές ανθρώπων"» και πρόσθεσε: «Η ανεξήγητη φτώχεια, η ακατανόητη ανεργία, η μερική απασχόληση, η φθορά των αξιών που δίνουν νόημα στη ζωή, η θεοποίηση του κέρδους, η εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων, αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των ναρκωτικών. Η ισχύουσα πολιτική αντί να είναι στην κατεύθυνση της πρόληψης, της θεραπείας και της επανένταξης του χρήστη στην κοινωνία, επιδίδεται σε πολιτική διαχείρισης του προβλήματος, μετριασμού της βλάβης, με απώτερο στόχο τη συμβίωση με το πρόβλημα. Αυτή όμως η πολιτική έχει ονοματεπώνυμο, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Δυνάμεις, δηλαδή, που είχαν και έχουν κυβερνητική ευθύνη και είναι συνένοχες και συνυπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Καλλιόπη Μπουντούρογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος της ΝΑΣ, η οποία σημείωσε πως το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών είναι ένα βαθιά κοινωνικό φαινόμενο με συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί και αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης ενός ευρύτατου κοινωνικού κινήματος, που θα αντιπαλεύει τα αίτια που παράγουν και αναπαράγουν τα ναρκωτικά. «Η δημιουργία κεντρικού σχεδιασμού για την πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη με ενιαία φιλοσοφία και αντίληψη, αποτελεί άμεση προτεραιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα στην πάλη ενάντια στην πολιτική που μας θέλει ναρκωμένες και συμβιβασμένες (2024-06-27 00:00:00.0)
Η πρόληψη και η απεξάρτηση είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα (2024-06-26 00:00:00.0)
Η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι πάλη ενάντια στο σύστημα που τα θρέφει (2022-06-28 00:00:00.0)
Να κλείσει τώρα ο ΧΕΧ και να μη δημιουργηθεί άλλος (2022-04-20 00:00:00.0)
Αρνήθηκε να ταχθεί ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών (2015-05-21 00:00:00.0)
Σήμερα απαιτείται να ενισχυθεί ο αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά (2012-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ