Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΣΥΝιδιωτικοποίηση της Παιδείας

Ωστε ο ΣΥΝ είναι αναφανδόν υπέρ του αγώνα των φοιτητών... Είναι και κατά της μετατροπής της γνώσης και της μόρφωσης σε εμπόριο στα χέρια των ιδιωτών. Μάλιστα...

Αντιγράφουμε:

α) «Εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων στην εκπαίδευση σήμερα, ευρύτερα κοινωνικά στρώματα επιλέγουν την ιδιωτική εκπαίδευση. Γι' αυτό δεν είναι αποδεκτό να απορρίπτεται εκ των προτέρων κάθε πρωτοβουλία που σ' ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνθηκών καλύπτει υπαρκτές κοινωνικές ανάγκες».

(Σχέδιο Θέσεων για τη «Δημοκρατική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», που εγκρίθηκε ενόψει του προγραμματικού συνεδρίου του ΣΥΝ, Μάρτης 2002, σελίδα 176).

β) «Φυσικά δεν είναι δυνατό να καλυφθούν όλες οι ανάγκες ούτε είναι σωστό να απορρίπτονται ιδιωτικές πρωτοβουλίες που καλύπτουν μορφωτικές ανάγκες και ειδικά όταν δεν υπάρχουν άλλες διέξοδοι από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα».

(Στο ίδιο, σελίδα 177)

*

Ενδεχομένως να μας πουν ότι έχουν αλλάξει απόψεις στο ΣΥΝ. Ισως ισχυριστούν ότι από τότε άλλαξαν μέχρι και πρόεδρο. Πράγματι. Ομως, ο (νέος) πρόεδρός τους ήταν αυτός που από τη θέση του ευρωβουλευτή καλούσε την Ελλάδα, απευθύνοντας ερωτήσεις στην Κομισιόν, να εφαρμόσει τις οδηγίες της ΕΕ και να αναγνωρίσει τα πτυχία των ...Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που λειτουργούν στη χώρα. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του ο Αλ. Αλαβάνος, στις 29/8/2002, επαιρόταν ότι πρωταγωνιστούσε για την αναγνώριση των πτυχίων των παραμάγαζων, λέγοντας τα εξής:

«Παρά τις πολύχρονες και συνεχείς καταγγελίες μου ότι η κυβέρνηση παραβιάζει την οδηγία 89/48, εμμένει να μην αναγνωρίζει τους τίτλους των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που δίνονται σε συνεργασία με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών».

Εχει αλλάξει κι αυτή η θέση;...

*

(ΥΓ: Αν ευκολύνεται ας μας απαντήσει ο κ. Καλύβης, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της «Ακαδημίας Εργασίας» της ΓΣΕΕ, συνδικαλιστής του ΣΥΝ, του οποίου την «ευγενική» επιστολή λάβαμε και φυσικά δε θα στερήσουμε τους αναγνώστες μας από την απόλαυση να ενημερωθούν πλήρως για την «ποιότητα» και τον «πλούτο» των «επιχειρημάτων» του. Σύντομα...)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ