Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συνάντηση «κενών χειραψιών» Αμπάς - Ολμέρτ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΕΤΡΑ - ΓΕΝΕΥΗ.-

Η «διγλωσσία», αν όχι η προκλητικότητα, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των χθεσινών εμφανίσεων του Ισραηλινού πρωθυπουργού. Ο Εχούντ Ολμέρτ, κατά τη διάρκεια της πρώτης ολιγόωρης, και επί της ουσίας, αποκλειστικά κοινωνικής συνάντησής του με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, στο περιθώριο φόρουμ στην Πέτρα της Ιορδανίας, του εξέφρασε «τη θλίψη του για τους θανάτους Παλαιστινίων αμάχων».

Συμπλήρωσε, βέβαια, ότι «οι παλαιστινιακές επιθέσεις στο Ισραήλ και οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού δεν μπορούν να εξισωθούν, γιατί ο ισραηλινός στρατός δε σκοπεύει να βλάψει αθώους». Για να δεσμευτεί, σε ομιλία στην Ιερουσαλήμ, λίγες ώρες αργότερα, ότι «οι ισραηλινές επιθέσεις θα συνεχίσουν και θα ενταθούν, αν χρειαστεί κατά τρομοκρατών», προφανώς όπως οι 17 άμαχοι νεκροί των τελευταίων βδομάδων, μεγάλος αριθμός των οποίων είναι παιδιά.

Από την πλευρά του, ο Αμπάς, αποφεύγοντας το έντονο ύφος, επανέλαβε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις «είναι καταστροφικές για τις όποιες προσπάθειες ειρήνευσης».

Συναυλία με νόημα

Συναυλία επρόκειτο να δώσει, αργά χθες, στο πρώτο ισραηλινο-αραβικό χωριό του Ισραήλ, Νέβε Σαλόμ, όπου κατοικούν οικειοθελώς εβραίοι και Παλαιστίνιοι μαζί για να αποδείξουν ότι οι δύο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, ο πρώην μπασίστας των «Πινκ Φλόιντ», Ρότζερ Γουότερς. Ο Γουότερς επέλεξε να παίξει μόνον εκεί, παρά τις οικονομικές απώλειες, και δεν παρέλειψε να επικρίνει έντονα την πολιτική απέναντι στους Παλαιστινίους και το διαχωριστικό τείχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ