Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
7.500 εργαζόμενοι στο δρόμο

ΜΟΝΑΧΟ.-

«Απολύτως απαραίτητα μέτρα» χαρακτήρισε η επικεφαλής της ασφαλιστικής εταιρίας «Allianz AG» την κατάργηση περίπου 7.500 θέσεων εργασίας, στο «πλαίσιο μιας σειράς κινήσεων προκειμένου να καταστεί πιο ανταγωνιστική».

Συγκεκριμένα περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν, αφορούν την έδρα της εταιρίας στη Γερμανία, ενώ 2.480 θέσεις αφορούν τη Dresdner Bank, τον τραπεζικό κλάδο της εταιρίας. Η εταιρία υπολογίζει ότι η νέα δομή της θα εξασφαλίσει τη μείωση των εξόδων της κατά 500 με 600 εκατ. ευρώ από το έτος 2009. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στην εταιρία αποδοκίμασαν την ανακοίνωση για τη μείωση των θέσεων εργασίας και το σωματείο Ver.di ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει τις προειδοποιητικές απεργίες.

Η «Allianz» είναι η τρίτη ασφαλιστική εταιρία που ανακοινώνει - μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες - μείωση των εργαζομένων της, μετά τη μείωση του προσωπικού της «Royal & SunAlliance» κατά 1.550 εργαζόμενους και την ανακοίνωση της διοίκησης της AXA ότι ο περιορισμός των θέσεων εργασίας είναι αναπόφευκτος μετά την εξαγορά της εταιρίας από την ελβετική «Winterthur».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ