Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ο αλ Ζαουάχρι κόβει, ο Καρζάι ράβει

ΚΑΜΠΟΥΛ και ΝΤΟΥΜΠΑΪ.- Η «διεθνής κοινότητα» πρέπει να βρει έναν επαρκέστερο τρόπο να «αντιμετωπίσει την τρομοκρατία»: το πρόταγμα αυτό του λεγόμενου προέδρου του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι - που σημειώθηκε ενώ άλλοι τέσσερις στρατιώτες των ΗΠΑ έβρισκαν το θάνατο σε μάχη με πολεμιστές ταλιμπάν και την ίδια μέρα που δημοσιοποιήθηκε ένα μήνυμα του φερόμενου ως δεύτερου τη τάξει στην αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι - δε θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα τους γεωπολιτικούς στόχους της Ουάσιγκτον για τη ΝΑ Ασία. Διότι ο Καρζάι στάθηκε σε σημεία-κλειδιά της αμερικανικής στρατηγικής: τις «πηγές της τρομοκρατίας», και ειδικά σε γειτονικές περιοχές. «Τις περασμένες τρεις βδομάδες εξακόσιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα. Θέλουμε να τεθεί ένα τέρμα σε αυτή την κατάσταση», είπε. «Πρέπει να σταματήσουμε τις πηγές χρηματοδότησης, εκπαίδευσης, εξοπλισμού και ηθικής υποστήριξης», πρόσθεσε - μια τοποθέτηση που «φωτογραφίζει» το Πακιστάν, αλλά όχι μόνον.

Στο μεταξύ στην Κανταχάρ σημειώνονταν χτες νέες μάχες στις οποίες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, συμμαχικές (βλ. κατοχικές) και αφγανικές (βλ. δωσιλογικές) δυνάμεις σκότωσαν 7 ταλιμπάν και συνέλαβαν άλλους 10. Και, στην επαρχία Νουριστάν, του νοτίου Αφγανιστάν, τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες έβρισκαν το θάνατο και άλλος ένας τραυματιζόταν στη διάρκεια επιχείρησης. Το 2006 αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο για τις δυνάμεις κατοχής: πάνω από 47 Αμερικανοί στρατιώτες και 18 ακόμη άνδρες του ΝΑΤΟ και της ISAF έχουν σκοτωθεί φέτος στο Αφγανιστάν χωρίς να υπολογιστούν οι χτεσινές απώλειες.

Ολα αυτά, ενώ κατά σατανική σύμπτωση (;) ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο Αιγύπτιος που φέρεται να είναι το υπ' αριθμόν 2 στέλεχος της οργάνωσης - ομπρέλας που είναι γνωστή ως αλ Κάιντα, καλούσε με μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε στο Διαδίκτυο, τους Αφγανούς να πυκνώσουν τις γραμμές των μουτζαχεντίν και να αγωνιστούν εναντίον των «εισβολέων». «Απευθύνομαι στους μουσουλμάνους αδελφούς μας στην Καμπούλ που είδαν με τα ίδια τους τα μάτια μια νέα απόδειξη των εγκλημάτων που διαπράττουν οι αμερικανικές δυνάμεις ενάντια στον αφγανικό λαό... Μην εμπιστεύεστε αυτούς τους άπιστους εισβολείς ή τους πράκτορές τους που θέλουν να σας μεταμορφώσουν σε καταπιεσμένους, σκλαβωμένους ανθρώπους. Καλώ τους μουσουλμάνους στην Καμπούλ και το Αφγανιστάν να ενωθούν για χάρη του Θεού εναντίον των ξένων δυνάμεων... τους καλώ να αντισταθούν στην κατοχή των απίστων και να κάνουν το καθήκον τους, υπερασπιζόμενοι την πίστη και την τιμή τους», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ