Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΑΝΕ...

Ο ΕΧΘΡΟΣ: Με την υπεροχή των δυνάμεών του επιδιώκει να δημιουργήσει γύρω απ' τις δυνάμεις μας ένα πέταλο για να αποκλείσει κάθε διαφυγή των τμημάτων μας. Προς το σκοπό αυτό εντείνει τις επιχειρήσεις προς δύο κατευθύνσεις: προς Αλεβίτσα - Γκίνοβα και την άλλη Κάμενικ - Γκόλιο.

***

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η 16η Ταξιαρχία επικεφαλής των τμημάτων του Γράμμου, με τμήμα κρούσης το τάγμα Αλευρά και άλλα τμήματά της, έχουν αποστολή να δημιουργήσουν αστραπιαία ρήγμα στην εχθρική διάταξη στον αυχένα Αλεβίτσας - Γκίνοβας - Χελώνας, εξοντώνοντας κάθε εχθρική αντίσταση να καταλάβουν το ισχυρό φυλάκιο Γκίνοβα και απομονώνοντας τις εχθρικές δυνάμεις Αλεβίτσας - Αμμούδας να διασφαλίσουν τον ελιγμό στο Βίτσι όλων των τμημάτων του Γράμμου.

***

ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Ωρα 11 το βράδυ, δίνεται το σύνθημα σε όλα τα τμήματα για εκκίνηση (...) Βαδίζουμε στην κατεύθυνση Μονόπυλου - Γκίνοβας - Αυχένα Αλεβίτσας και πιο πέρα Διποταμιά - Κορφούλα.

***

ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΑΛΕΥΡΑ: Με θυελλώδη επίθεση στο εχθρικό οχυρό Γκίνοβα αιφνιδιάζει και εξοντώνει τον εχθρό και το καταλαμβάνει. Αλλα τμήματα της 16ης Ταξιαρχίας χτυπούν και απομονώνουν τις εχθρικές δυνάμεις στον αυχένα Αλεβίτσας - Γκίνοβα - Χελώνας. Δημιουργείται το ρήγμα, διασπάται ο εχθρικός κλοιός, τα τμήματα με γοργό ρυθμό περνούν προς το Βίτσι.

***

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΟΡΩΝΙΣ»: Ο εχθρός που πανηγύριζε για την κατάληψη του Γράμμου και τη βέβαιη εξόντωσή μας μέσα στον κλοιό, έτριβε τα μάτια του για τη διάσπαση του κλοιού (...) το σχέδιο «Κορωνίς» τινάχτηκε στον αέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ