Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Υπερβάλλων ζήλος...

«Ιδιαίτερο ζήλο» στην άσκηση της κρατικής τρομοκρατίας επιδεικνύουν άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Παρασκευής. Το γεγονός καταγγέλλει ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας της Αγ. Παρασκευής «Αποψη», που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα έξω από τα 4ο Λύκειο - 5ο Γυμνάσιο της πόλης και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του σχολείου από τους μαθητές που πραγματοποιούσαν κατάληψη. Αστυνομικοί απώθησαν με βίαιο τρόπο τον εκδότη της εφημερίδας Α. Γκιζιώτη, τον οποίο μετέφεραν με διάφορες απειλές στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, παρά το ότι τούς είχε γίνει γνωστή η ιδιότητά του.

«Το νέο επεισόδιο με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις και στόχους είναι συνέχεια μιας αντιδημοκρατικής πρακτικής, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υιοθετήσει το τοπικό αστυνομικό τμήμα», μας είπε ο Α. Γκιζιώτης. «Το δικαίωμα της ενημέρωσης είναι κατακτημένο δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμα και δεν πρόκειται να μπαίνει στην έγκριση κανενός».

Εξάλλου, χτες το πρωί αστυνομικοί εισέβαλαν στο χώρο, όπου στεγάζονται τα δυο σχολεία, παραβιάζοντας παράθυρα των εγκαταστάσεων και πήραν τα ονόματα των 30 μαθητών, που περιφρουρούσαν την κατάληψη των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ