Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΙΣΙ
Θύμα αστυνομικού αυταρχισμού Ελληνας βουλευτής

Αντιμέτωπος με τον αυταρχισμό των δυνάμεων ασφαλείας του διεθνούς αεροδρομίου Ορλί του Παρισιού ήρθε ο βουλευτής του Συνασπισμού Γ. Δραγασάκης την περασμένη Κυριακή, κατά την άφιξή του εκεί ως μέλος της αντιπροσωπείας της ελληνικής Βουλής, η οποία θα συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στην κάρτα επιβίβασης στο αεροπλάνο το όνομά του είχε αναγραφεί λανθασμένα (τυπώθηκε το ιαπωνικό Καβασάκι, αντί το Δραγασάκης). Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, οι δυνάμεις ασφαλείας του πέρασαν χειροπέδες - όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός - βιαιοπράγησαν εναντίον του και τον μετέφεραν χωρίς τη θέλησή του από το αεροπλάνο στη Διεύθυνση του αεροδρομίου, όπου πια εξακριβώθηκε τι είχε συμβεί και του ζητήθηκε συγνώμη.

Επίσημη συγνώμη ζήτησε και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα, ενώ στο Παρίσι άμεση ήταν η κινητοποίηση του Ελληνα πρέσβη, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως γεννιούνται ερωτήματα, λίγες μέρες μετά το αντίστοιχο περιστατικό με τον καθηγητή Γ. Μηλιό στις ΗΠΑ, για το πλέγμα ασυδοσίας και αυταρχισμού των κατασταλτικών μηχανισμών που έχει ενθαρρύνει η διεθνής αντιτρομοκρατική υστερία.

Η πρόεδρος της Βουλής

Την έκπληξη και αγανάκτησή της για το περιστατικό εξέφρασε προς τον πρόεδρο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης η πρόεδρος της ελληνικής Βουλής Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη. Στην επιστολή της - την οποία κοινοποίησε και στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης - αναφέρει τα γεγονότα και συμπληρώνει: «Θέλω να πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι για το θλιβερό αυτό συμβάν θα σπεύσουν να ζητήσουν συγνώμη από τον κ. Δραγασάκη. Είμαι δε βέβαιη ότι και από πλευράς σας θα καταβάλλετε κάθε προσπάθεια ώστε παρόμοια περιστατικά να μην επαναληφθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ