Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ισχυρότερος όλων ο ταξικός δεσμός!

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 30 Ιούνη στο πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307)

Με σκοπό Ελληνες και μετανάστες εργάτες να στείλουν για 6η συνεχή χρονιά το μήνυμα της ταξικής αλληλεγγύης, ακριβώς επειδή ο δεσμός της τάξης τους είναι ο ισχυρότερος δεσμός, κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το φετινό τριήμερο πολιτικών εκδηλώσεων του ΚΚΕ για τους Ελληνες και Μετανάστες Εργάτες, που θα γίνει στο πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307) από την Παρασκευή 30 Ιούνη μέχρι την Κυριακή 2 Ιούλη.

Την περασμένη Κυριακή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων που θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις, που φέτος φτάνουν τους 35 - 40. «Μόνο το ΚΚΕ δε φοβάται να πει αυτό που είναι και τι εκπροσωπεί. Οι εκδηλώσεις του έχουν πολιτικό χαρακτήρα και στοχεύει στη συσπείρωση της εργατικής τάξης και όχι να εκμεταλλεύεται τον πόνο των μεταναστών», υπογράμμισε ο Γιάννης Μερεντίτης, Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής 5ου - 6ου διαμερίσματος, στην προχτεσινή σύσκεψη. Και συμπλήρωσε: «Και στις εκδηλώσεις του ΦΙΞ να τους δείξουμε ότι όλοι οι εργάτες ξέρουμε και να αγωνιζόμαστε και να ζούμε και να διασκεδάζουμε».

Φέτος, για πρώτη φορά προέκυψε η αναγκαιότητα οι εκδηλώσεις να έχουν τριήμερη διάρκεια, ενώ στο χώρο του πάρκου ΦΙΞ θα υπάρχουν δύο σκηνές. Μέσα από τις συζητήσεις για την Παιδεία, για την κοινή οργάνωση και δράση Ελλήνων και μεταναστών στα συνδικάτα, για τα προβλήματα της νεολαίας σήμερα, μέσα από τα τραγούδια και το χορό, τα παραδοσιακά εδέσματα και τις παραδόσεις τους, Ελληνες και ξένοι εργάτες κάνουν πράξη τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την κοινή ζωή και δράση.

Ολο το περασμένο διάστημα, με δεκάδες συσκέψεις, περιοδείες σε τόπους δουλιάς, με ανακοινώσεις σε πολλές γλώσσες, με προβολές βίντεο για τους μετανάστες στην Κυψέλη, στον Αγιο Παντελεήμονα, στα Πατήσια και όπου αλλού μένουν και συχνάζουν μετανάστες εργάτες, νέοι και νέες, η Αχτιδική Επιτροπή του 5ου και 6ου Διαμερίσματος φρόντισε, ιδιαίτερα φέτος, που η επίθεση κατά των εργατών και των παιδιών τους έχει οξυνθεί, να φτάσουν ακόμα πιο μαζικά η σημασία και το μήνυμα των πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στο ΦΙΞ.

Ο ταξικός προσανατολισμός και ο πολιτικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων κερδίζουν έδαφος στη συνείδηση των μεταναστών. Ενάντια στη λογική «αντιρατσιστικών» οργανώσεων και φεστιβάλ, που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ούτε λίγο, ούτε πολύ σαν «προστατευόμενο είδος» και όχι σαν εργάτες που με πάλη και αγώνα θα πρέπει να πάρουν οι ίδιοι τη ζωή τους στα χέρια τους. Κόντρα στη λογική ...«ανθρωπιστικών» ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και που δε λένε κουβέντα για τον πόλεμο και τις αιτίες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ