Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΝΗΜΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ
Επεσες σαν ΕΠΟΝίτης μαχόμενος...

Δεξιά στο πανό διακρίνεται ο Γιώργος Μωραΐτης
Δεξιά στο πανό διακρίνεται ο Γιώργος Μωραΐτης
Ησουν πάντα ΕΠΟΝίτης, Γιώργο. Πάντα μπροστά. Πρώτος στα θέματα Παιδείας. Οραμά σου, μεγάλο, το Δωδεκάχρονο Σχολείο. Το σχολειό της έρευνας και της δημιουργίας. Το σχολειό της ζωής για τη ζωή. Το σχολειό της χώρας. Το σχολειό που θα νοιάζεται για το παιδί, τον άνθρωπο.

Πρώτος και στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Η ΕΠΟΝ, άλλωστε, ήταν η μαζική επαναστατική οργάνωση που πρώτη σήκωσε αγώνα κατά των ναρκωτικών. Που πρώτη θέσπισε τη φιλοσοφία της πρόληψης.

Ηταν 26 του Ιούνη 2002. Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών. Σε βλέπουμε, Γιώργο, να πορεύεσαι στην κορυφή της πορείας του ΕΣΥΝ, ανάμεσα στους νέους, κρατώντας το πανό που έγραφε:

«ΝΑΙ στη ζωή, ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά». Κι εκεί, μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων, σταματώντας για να επιδώσουμε το ψήφισμα έπεσες... Επεσες σαν ΕΠΟΝίτης, μαχόμενος. Επεσες μαχόμενος για να προστατέψεις τα νιάτα, τη ζωή, πάνω στο πανό που κρατούσες ανάμεσα στους νέους. Γιατί αγαπούσες πολύ τα παιδιά. Αγαπούσες πολύ τη ζωή και τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Ηταν η τελευταία σου μάχη...

Στη μνήμη σου, με σεβασμό και αγάπη, προσφέρουμε 200 ευρώ στην εφημερίδα που έγραφες και αγαπούσες, στο «Ριζοσπάστη».

Η οικογένειά σου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ