Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αποδίδουν την εσωκομματική κρίση στην... απουσία θέσεων

Κρίση διαρκείας διέγνωσε στο ΠΑΣΟΚ ο φιλικά προσκείμενος προς αυτό Τύπος, με δημοσιεύματά του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με συνεντεύξεις τους επιχείρησαν να αποδώσουν την «κρίση» στην... απουσία θέσεων του κόμματός τους.

Βέβαια η... αγωνία που εκφράστηκε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού οι πολιτικές του θέσεις όχι μόνο δεν απουσιάζουν, αλλά διατυπώνονται και κινούνται ακριβώς στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με την κυβέρνηση της ΝΔ, με στόχο την προώθηση με ταχύτερους ρυθμούς των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Μάλιστα, σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, η ανεργία η ιδιωτικοποίηση της Πανεπιστημίων, αλλά και η εξωτερική πολιτική, ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, με τις προτάσεις τους, ανοίγουν το δρόμο στην κυβέρνηση για να οξύνει την αντιδραστική της επίθεση. Αυτό που ανησυχεί τα εκδοτικά συγκροτήματα και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ότι τη δυσαρέσκεια από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, αδυνατεί να την εκμεταλλευτεί το ΠΑΣΟΚ, παρά την προσπάθειά του να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να υφαρπάξει την υποστήριξή τους. Είναι φανερό ότι η αμφισβήτηση που διατυπώνεται, γύρω από το πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου, αλλά και οι εσωκομματικές τριβές θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, ειδικά όσο ενισχύονται τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο Ευάγ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στην άσχημη εικόνα που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, δήλωσε ότι «τα κόμματα πρέπει να πείθουν την κοινή γνώμη για τις θέσεις τους, εφόσον στόχος τους είναι η κατάκτηση της πλειοψηφίας». Ο ίδιος, αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήλωσε ότι ο πήχης όσον αφορά τον «εκλογικό χάρτη βρίσκεται στο ίδιο ύψος σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές το 2002».

Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας την περασμένη Κυριακή στη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στα δέκα χρόνια από το θάνατο του Α. Παπανδρέου, κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να σπάσουν την «εξάρτηση από το κατεστημένο του χρήματος»... Την εξάρτηση, όπως είπε, «των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Την εξάρτηση από την κομματική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, της δεξιάς, της συντήρησης. Την προσπάθεια της δεξιάς να εξαρτήσει με το φόβο ή την εξαγορά τη νέα γενιά».

Εξάλλου, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε προσπάθειες υπονόμευσης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, δήλωσε ότι «οποιαδήποτε κίνηση, οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης του Προέδρου Παπαδόπουλου, απ' όποιον και αν γίνεται, εάν γίνεται, είναι απολύτως αποδοκιμαστέα και καταδικαστέα». Ο ίδιος, κάλεσε την κυβέρνηση «να διερευνήσει τις πληροφορίες αυτές και να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ