Τρίτη 27 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
Πιέζει για προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων

Την προώθηση των σχεδίων των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την ευρύτερη περιοχή, προωθεί στην Τεχεράνη, όπου βρέθηκε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με την ιδιότητα του προέδρου της «σοσιαλιστικής διεθνούς» και είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Ιράν. Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε αργά χτες το βράδυ με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ, ενώ το πρωί είχε συναντήσεις με τον γραμματέα του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και επικεφαλής διαπραγματευτή για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν Αλ. Λαριτζανί και τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μανουσαχέρ Μοτακί.

Μετά τις πρωινές του συναντήσεις, ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την «ιδιαίτερη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για το θέμα του πυρηνικού προγράμματος στο Ιράν»... Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βρέθηκε στο Ιράν «ώστε να βρεθεί μια λύση, μια λύση που θα είναι ειρηνική, μια λύση που θα είναι προς όφελος ολόκληρης της περιοχής, που δε θα έχει ηττημένους αλλά θα δώσει προοπτική ουσιαστικής συνεργασίας και θα αλλάξει τον ρουν της ιστορίας για ολόκληρη την περιοχή. Οι ιδιαίτερες σχέσεις, που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με τον μουσουλμανικό και αραβικό κόσμο ως Ελλάδα, και με το Ιράν, πιστεύω θα συμβάλουν τα μέγιστα προς αυτό το στόχο».

Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ, καθώς και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ