Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μέτωπο Παιδείας ή συντεχνιακός καιροσκοπισμός;

Σήμερα που οι μαθητές βρίσκονται στους δρόμους έχοντας να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση, τους εισαγγελείς, την αστυνομία και τους «αγανακτισμένους» γονείς είναι αυτονόητο πως χρειάζεται η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση όλων των φορέων της εκπαίδευσης σε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και της δημοκρατίας σε αυτό.

Φαίνεται πως αυτό το αυτονόητο για όλους, δεν ισχύει για τα στελέχη της Παρέμβασης, τα οποία περιδιαβαίνοντας τα σχολεία καλλιεργούν την άποψη πως οι εκπαιδευτικοί το Δεκέμβρη δεν πρέπει να κάνουν τίποτα, αφήνοντας τους μαθητές στην τύχη τους, παρά να κρατήσουν δυνάμεις για το Γενάρη, να κινητοποιηθούν τότε για κλαδικά αιτήματα. Και αυτό γιατί θα είμαστε κοντά στις εκλογές και θα μπορέσουν να πιέσουν την κυβέρνηση περισσότερο.

Κατά τα άλλα, στις ανακοινώσεις τους, κόπτονται για το μέτωπο Παιδείας. Ετσι εξηγείται και η αθέτησή τους, μαζί με τη ΔΑΚΕ και την Αγωνιστική Συνεργασία (παράταξη του ΣΥΝ), της απόφασης των προέδρων στην Οργανωτική, για νέα Γενική Συνέλευση στις 22 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ